Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/1-2-fles-casta-diva-cosecha-miel-moscatel-romano/a5137
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-8998

    1/2 fles Casta Diva Cosecha Miel - Moscatel Romano

    Type of wine
    type of wineZoet
    Country
    Grape variety
    Moscatell Romano
    Region
    Alicante - Javea
    Ageing
    Eikenhout foudre 500L+
    Vintage
    Viticulture
    Vinification
    Kneuzen, schilweking, persen, vergisting in een staaltank of eikehout, versterken met wijn alcohol gedurende de vergesting
    Niet op voorraad

    Melding ontvangen?

    Dit artikel is op dit moment niet op voorraad, maar we kunnen je een e-mail sturen als hij er wel weer is.

    Moscatel Romana / Alejandria | lager gelegen terras wijngaarden aan de de rand van de zee | late oogst | langzaam vergist voor zes maanden waarna versterkt tot 13,5 alcohol met een destillaat van druiven | gerijpt op eikenhout | gedroogd zoet citrus fruit | lavendel | honing | abrikoos | intens maar zeer verfijnd zoet | fijne zuurgraad | 13,5% 

    Gutérrez de la Vega 

    Fantastische aanwinst in 2018!  Een bijzonder verhaal uit Alicante. De enige producent in Alicante die wijn nog op de ouderwetse methode wijn maakt. Volgens Felipé Gutierrez de la Vega was Alicante ooit het toonaangevende gebied om zoete wijnen (Fondillón) in Europa (omstreeks 1850). Dit waren onversterkte wijnen met natuurlijk alcohol van richting de 15%. Hij komt niet helemaal op één lijn met de Alicante D.O en besluit in 2010 in samenspraak met zijn dochter Violetta de D.O te verlaten.Violetta is Frankrijk getraind (Sauternes, Ch D'Yquem) en besluit in de laatste jaren de gisting niet te onderbreken door het gebruik van sulfiet maar door de wijnen licht te versterken met alcohol. De droge zomers van de afgelopen jaren zorgen voor een verlies in oogstvolume van wel 25%. Alle druiven worden hier (Monstrell en Moscatell) overrijp geplukt zodat ze aan de druivenstokken in kunnen drogen, een risico dat in droge jaren tot extreem kleine oogsten kan leiden. 

    Review

    The first sweet Moscatel was the 2014 Casta Diva Cosecha Miel, fermented with indigenous yeasts and fortified with alcohol to stop the fermentation so it could be bottled, with 160 grams of sugar and 13.5% alcohol. It was kept in oak barrels from America, France, Hungary and the Caucasus before it was bottled. This is so honeyed that the name has never made more sense (miel is the Spanish word for honey). You can notice a riper, warmer vintage; it's sweet, with moderate acidity, and with moderate alcohol to make it easier to drink. It develops aromas of candied orange peel with time in the glass. 20,000 bottles produced. There are three lots bottled at slightly different times. Luis Gutiérez - Parker 92 /100