Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/aires-de-vendimia-mencia-de-corullon-mencia/a4936
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-632

    Aires de Vendimia Mencía de Corullón - Mencia

    Type of wine
    type of wineRood
    Country
    Grape variety
    Mencia
    Region
    Ageing
    Eikenhouten 500L+, deels nieuw eikenhout en deels 2e & 3e fill
    Vintage
    Viticulture
    Vinification
    Vergisting van de hele trossen met een deel van de steeltjes in een grote eikenhout vat met regelmatig pigéage zonder het kneuzen van de druiven met het natuurlijke gist, persen

    Mencia uit verschillende kleine plots in Corullón | Bierzo bestaat uit twee sub-gebieden. Er is Valtuille (Bourgogne stijl) en Corullón (Priorat stijl), de familie bezit in allebei de gebieden | Corullón is meer de focus in het terroir op lijsteen | donker vlezig rood fruit | diepte | zwarte peper | eikenhout goed geintregeerd | volle intense maar ook zachte bij romige stijl! 

    Jose Garcia

    Bierzo, een gebied wat zich in 15 jaar heeft ontwikkeld tot een van de topgebieden van Spanje. Gelegen tussen Galicie en Castila Y Leon, vinden wij Jose Garcia, een wijnmaker die staat voor identiteit en herkenbaarheid in de wijn van de regio Bierzo. Zijn rode top cuvée's uit Corullón en Valtuille zijn bijzonder fraai. Er komt eind 2020 een speciale botteling van een single vineyard 'El Piq de Lugar' een micro plot van 0,4 ha naast Faroane (Palacios) geplant door de opa van Jose. De witte wijn die hij maakt hebben een pittig Mediterraans karakter, eigenzinnig van oude klonen Godello met soms een ontwikkeld randje. Het rood mooi puur en diep en verfijnd. Een nog jong wijnhuis met een enorme potentie!

    Review

    García's family comes from Corullón, and in 2018, he has a wine produced with grapes from vineyards in his village, the 2018 Aires de Vendimia Mencía de Corullón. This is perhaps juicier and has brighter fruit—red rather than black—compared to the one from Valtuille, where he has his winery. The soils here are slate-based, and the wine is perhaps fuller and has a different texture. It fermented in open-top barrels and matured in 500-liter barrels for one year, which might explain a subtle creaminess. 1,000 bottles were filled in January 2020.

    There was a big improvement in the wines of José Antonio García the last time I tasted Bierzo. I'm happy to report that the 2018s are probably the best he has produced to date. His winery is in Valtuille de Arriba, where his mother is from; and as his father's family comes from Corullón, he has now added a new red from there. More wines from parajes in both villages will come in the future. He now has 25 hectares of old vines averaging 70 years of age, and some plots are up to 100 years old. He produces 85,000 bottles per year. He has jumped two steps up in quality in the last few years. Bravo! Luis Gutierrez 92/100