Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/attis-mar-albarino/a4734
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-663

    Attis Mar - Albariño

    Type of wine
    type of wineWit
    Producer
    Country
    Grape variety
    Albariño / Alvarinho
    Ageing
    Rijpt voor zes maanden in een mosselkooi op 9 meter diepte van de Atlantische oceaan
    Vintage
    Viticulture
    Vinification
    Kneuzen, vergisting in de staaltank met de schillen en het natuurlijke gist, persen
    Niet op voorraad

    Albariño | verschillende percelen | 50+ jaar oude pergola stokken | terroir van graniet met zand en klei | vergisting in staaltank | rijping op de lie in staaltank en gebruikt Frans eiken voor 6 maanden | daarna 6 maanden in de zee gerijpt op 12 meter diepte | super intens | unieke wijn | frisse zuren | iets vettig of vlezig | rondeur | zout | levendig | kan nog rijpen!

    Attis Bodegas y Viñedos

    Robustiano Fariña word 'loco' verklaard door zijn familie als hij in 2000 besluit om geen druiven meer te gaan verkopen. Albariño had weinig aanzien en was een druif voor volume. Toch dacht Robustiano er anders over. Waarom niet zelf wijn gaan maken? Tot 2010 moest hij een plek reserveren om überhaupt wijn te kunnen maken maar sinds 2012 is er een eigen winery. Groot voorbeeld van doorzettingsvermogen! Niet alleen doorzetten is de sleutel tot succes, maar ook lef. Ze produceerden de eerste Albariño die vergist werd in houten vaten. Loco, aldus de critici en pers, maar de cuvée Nana bewijst dat het kan, en andere wineries volgden al snel. Er is zo'n 4 hectare aan eigen wijngaarden, nog zo'n 4 hectare aan gehuurde wijngaarden en ze onderhouden nog wijngaarden van andere boeren. 
    Ze kiezen voor een biologische aanpak, respect voor de natuur en er gaat veel aandacht uit naar de wijngaarden. Het is een hele natte regio en mede daardoor is het een arbeidsintensieve klus. Er is minimaal sulfiet nodig, enkel om de frisheid te bewaren en oxidatie te voorkomen. Dit alles was onmogelijk zonder de hulp van Frans oenoloog Jean-François Hébrard. Inmiddels is Attis niet meer weg te denken met hun spraakmakende, loepzuivere witte wijnen en hun Atlantische karakter.