Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/barda-pinot-noir/a4913
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-852

    Barda - Pinot Noir

    Type of wine
    type of wineRood
    Producer
    Grape variety
    Pinot Noir
    Ageing
    Een deel rijpt op een tank van staal/beton, een deel rijpt op eikenhouten vaten
    Vintage
    Vinification
    Kneuzen, schilweking, persen, vergisting in deels een eikenhouten vat en deels staaltank met het natuurlijke gist

    Pinot Noir | komt van de jongste wijngaarden | 1990 geplant | selecion massale | zanderige bodem | gisting in beton | 11 maanden rijping in 50% franse houten vaten (15% nieuw) en 50% in beton | 12% alcohol | crunchy rood fruit | meaty | zachte tannine | eigen Pinot | stijl Gredos en Morgon | knipoog naar Charles Lachaux 

    Chacra

    Bodegas Chacra is in 2004 gestart door Piero Incisa della Rocchetta, hij is kleinzoon van Marchese Mario Incisa della Rochetta en onderdeel van de familie die in Bolgheri Tenuta San Guido (Sassicaia) bezit. Hij kocht als start een verlaten wijngaard met Pinot Noir die geplant is in 1932 in de Río Negre vallei in het noorden van Patagonië. Het is redelijk onherbergzaam en Neuquén, de stad die het meest in de buurt ligt is een uur rijden.

    Het klimaat in Patagonië is een continentaal, warm klimaat met weinig regen en veel wind uit de Andes. Je hebt hier dus op natuurlijke wijze geen last van ziektes zoals meeldauw en andere problemen die met vocht te maken hebben. 

    Pinot Noir is niet het eerste druivenras waar je aan denkt bij Argentinië, maar hier in Patagonië is de traditie van Pinot Noir oud. In 1964 stonden er 2400 ha aangeplant in de Rio Negro Vallei. Dit werd vooral voor mousserende wijnen gebruikt. Deze vraag aan Pinot Noir ging snel achteruit en in 1990 stond er nog maar 232 ha. Ondertussen gaat de aanplant weer omhoog.

    Sinds 2017 is Jean-Marc Roulot bij het team gekomen om de witte wijnen te maken. Jean-Marc komt uit Meursault en is een van de beste wijnmakers van de Bourgogne. Zijn ‘nieuwe’ stijl van wijnmaken heeft de Bourgogne veranderd. Hij maakt wijnen met spanning, pure zuurgraad en reductief karakter die zeer gezocht zijn. Hij is aanwezig tijdens de oogst en bij het assambleren van de cuvee’s.

    Review

    I love the forest-fruit, must and wet-earth character here. Perfumed. Medium body, ver y fine round tannins and intense, crushed stones. Hints of cedar and hazelnuts. Crunchy. Always an exciting pinot noir from Argentina. Drink or hold. James Suckling, 93/100