Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/bien-nacido-vineyard-syrah/a5135
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-911

    ’Bien Nacido’ Vineyard - Syrah

    Type of wine
    type of wineRood
    Producer
    Country
    Grape variety
    Syrah
    Region
    Santa Maria Valley
    Ageing
    Eikenhout foudre 500L+
    Vintage
    Viticulture
    Vinification
    Kneuzen, koude inweking, vergisting in een open tanks van cement/beton met een deel van de hele trossen en het natuurlijke gist, persen

    Syrah | Santa Maria Valley AVA | Bien Nacido Vineyard | stokken geplant in 1992 en 1973 | kalkbodem | koeler microklimaat | 70% whole bunch | gisting in beton | rijping op gebruikte 500l vaten voor 18 maanden  | meest ingetogen wijn hier | heeft tijd nodig | zoutig | peppery | heel verfijnde USA Syrah!

    Piedrasassi

    Piedrasassi is het privé-project van de familie van Sashi Moorman. Dé Sashi die samen met Rajatt Parr waanzinnige wijnen maakt in Santa Rita Hills en in de Eola-Amity Hills. Dit project is gevestigd in Lompoc en samen met Melissa, zijn vrouw, is Sashi gestart in 2003. Het uitgangspunt is om verfijnde 'cool-climate' Syrah te maken van verschillende wijngaarden. Die liggen in Ballard Canyon, Santa Rita Hills en Arroyo Grande Vallley. De druiven worden vergeleken met de andere producenten in de buurt wat eerder geoogst om zuren te houden en het alcohol te beperken. Daarnaast helpt het koele microklimaat van van Santa Barbara County mee om de stijl Syrah te maken die geliefd is door Sashi. Het wijnmaken is hetzelfde als bij Domaine de la Côte, dus vergisting in open betonnen vaten met een deel van de steeltjes. Rijping gebeurt op gebruikte 500 liter vaten. Alleen bij het bottelen wordt er een kleine hoeveelhied sulfiet toegevoegd.

    Review 

    The 2018 Syrah Bien Nacido is a dark, beguiling beauty. Purplish/black fruit, spice, lavender, licorice and black pepper give the Bien Nacido a distinctly sepia-toned profile. Time in the glass brings out striking Syrah aromatics, but the 2018 remains a brooding, muscular wine with tons of depth and potent tannins that need time to soften. 95/100 Antonio Galloni