Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/blanc-de-noir-spaetburgunder/a4595
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd
  Code SWAT-001

  Blanc de Noir - Spätburgunder

  Type of wine
  type of wineWit
  Producer
  Country
  Grape variety
  Pinot Noir
  Region
  Ageing
  Staaltank sur lie
  Vintage
  Viticulture
  Vinification
  Kneuzen, persen, vergisting op staaltank met het natuurlijke gist

  Spätburgunder | unieke witte wijn gemaakt van blauwe druiven | zeer sappig en kruidig | mooie fraîcheur | licht roze zweem in de kleur 

  Er zijn afgelopen week 2 pallets binnenkomen met flessen Ahrweiler 2019 en de Blanc de Noirs 2020. De flessen zijn door het water beschadigd geraakt, ik heb toegezegd dat we de flessen gaan verkopen om ze voor een deel uit de brand te helpen.  De flessen zijn omgepakt in nieuwe dozen maar de etiketten zijn door het water beschadigd geraakt.

  J.J. Adeneuer

  De Ahr, een gebied met een rijke historie van wijnbouw, bekend van de idyllische dorpjes, steile rotspartijen en prachtige natuur. Het wijngoed JJ Adeneuer stamt uit de 16e eeuw, maar toch pas sinds de jaren ’80 word hier Spätburgunder van wereldklasse gemaakt. In die jaren begint Marc Adeneuer naam te maken door een samenwerking aan te gaan met de gerenommeerde wijnhuizen Meyer-Näkel en Stodden. Samen zorgen zij dat de regio echt op de kaart komt te staan met Spätburgunders van grote klasse en finesse. Nu, ruim 30 jaar later, is de Ahr een van de beste gebieden voor Spätburgunder van Duitsland, met een geheel eigen terroir en expressie.