Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/bourgogne-selection-chardonnay/a4620
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-380

    Bourgogne Selection - Chardonnay

    Type of wine
    type of wineWit
    Country
    Grape variety
    Chardonnay
    Ageing
    Eikenhout foudré 500L+
    Vintage
    Viticulture
    Vinification
    Whole bunch press, zonder koude settling start de gisting op eikenhout met het natuurlijke gist
    Niet beschikbaar

    Chardonnay | blend van wijngaarden nabij Rully, druiven uit de Macon wijngaard 'Pierre-Clos' en regionale Bourgogne | 12 maanden rijping op oude vaten | lekker smeuíg | romig | fijn zuurtje | toast | zilt 

    Paul & Marie Jacqueson

    Henri Jacqueson is in 1946 één van de eerste pioniers die deze wijnen weer aan is gaan bieden na de tweede wereldoorlog. Dit nadat hij het stuk land van zijn ouders geërfd had. In het jaart 1972 kwam Paul Jacqueson in het bedrijf van zijn vader terecht en stukje bij beetje nam hij de teugels van hem over. In 2006 werd het stokje wederom binnen de familie overgedragen. Inmiddels is het de dochter van Paul, Marie, die de familietraditie voortzet. Marie koopt in 2011 een nieuwe vinificatie ruimte over van een failliete coöperatie van Rully, een nieuwe stap voorwaarts!
    De wijngaarden liggen voornamelijk in Rully en deels in Mercurey en Bouzeron. Men produceert 60% witte wijnen en 40% rood. Alle druiven worden manueel geoogst en op de traditionele Bourgondische wijze gevinifieërd. 12 maanden rijping op eiken vaten (20 tot 25% nieuw).

    Review

    Domaine Paul & Marie Jacqueson is one of the benchmark addresses in the Côte Chalonnaise, so when they weren't able to receive me for a tasting during my May visit, I purchased a few bottles from a local caviste to review. Readers who follow these wines won't be surprised to hear that they're as deliciously drinkable as ever. Prices are reasonable, and keen observers will note that the Jacqueson's offerings are often to be found on the wine lists of France's better restaurants, where they typically represent good value. Overall, I would describe these as open-knit, supple and succulent wines that exemplify the Côte Chalonnaise's virtues without transcending expectations in terms of depth and complexity. William Kelley