Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/w-o-cederberg-syrah-syrah/a4919
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-843

    W.O. Cederberg Syrah - Syrah

    Type of wine
    type of wineRood
    Producer
    Grape variety
    Syrah
    Region
    Ageing
    Eikenhouten vat 1000L+
    Vintage
    Viticulture
    Vinification
    Kneuzen, schilweking, persen, vergisting op eikenhout met het natuurlijke gist
    Vergisting van de hele trossen met een deel van de steeltjes in een grote eikenhout vat met regelmatig pigéage zonder het kneuzen van de druiven met het natuurlijke gist, persen

    Syrah | wijngaard op de oudste farm in Cederberg (1790) aangeplant in 2006 | terroir van zandsteen en ferricrete | 30-60% whole bunch | vergisting in grote betonnen tanks en 1000L Franse eikenhouten foudres | 1-2 keer per dag pump over en gebruik van 'submerged cap' principe | rijping in 2000L Stockinger foudres voor 11 maanden | Côte-Rôtie-stijl | rozen | witte peper | expressief | lavendel | kersen | intens en levendig | olijf | iets stenig | rokerig | fynbos | diepgang | sjiek | 3490 flessen

    Damascene

    Damascene is een samenwerking tussen wijnmaker Jean Smit en David Curl (ex eigenaar Château Gaby). Jean heeft ervaring opgedaan in Frankrijk bij Stéphane Ogier en in Zuid Afrika bij o.a. Rustenberg en Boekenhoutskloof. Op dit moment word er een nieuwe winery gebouwd in Elgin, op de farm van David. De eerdere wijnen zijn gemaakt in Somerset West en de eerste jaargang is 2018 geweest. Voor de wijnen word gebruik gemaakt van fruit wat komt van 20 verschillende wijngaarden in de hele westkaap. De aanplant in de wijngaarden verschilt in ouderdom, maar een van de meest interessante wijngaarden is aangeplant met Semillon, uit 1942 en 1962.

    Om nieuwe wijngaarden te ontdekken is er meer dan 40.000 kilometer gereden door de west kaap. De meest unieke wijngaarden zijn zo ontdekt, zoals de wijngaard in Cederberg. 1000 meter boven zeeniveau, waar geen borden de weg meer aangeven er alleen maar bergen zijn met fijnbos.
    Voor alle wijnen gaat de voorkeur van Jean uit naar natuurlijke gisting, en rijping op nieuwe en gebruikte franse barriques en 1000 liter Foudre.

    Review

    From a high-lying vineyard on sandstone with underlying ferricrete. 45% whole-bunch fermentation. Top notes of flowers and herbs before blue and black berries, ripe plum, earth, spice and some flinty reduction. The palate is rich, round and relatively smooth textured – good depth of fruit makes this the most luxurious of the three examples of Syrah. 94/100 Christan Eedes