Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/central-coast-chardonnay/a5066
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-902

    Central Coast - Chardonnay

    Type of wine
    type of wineWit
    Producer
    Country
    Grape variety
    Chardonnay
    Region
    Santa Rita Hills
    Ageing
    Eikenhout foudré 500L+
    Vintage
    Viticulture
    Vinification
    Whole bunch press, zonder koude settling start de gisting op eikenhout met het natuurlijke gist

    Chardonnay | fruit komt uit Sta. Rita Hills, Santa Maria, Santa Ynez, San Luis Obispo County & Santa Lucia Highlands | meer dan 30 jaar oude stokken | gisting en rijping in oud frans 500l eiken | citrus | geel fruit | lichte hout invloed | heerlijke en elegante 'instap' Chardonnay van Sashi en Rajat

    Vineyard sources include Bien Nacido (Santa Maria Valley), Phelan Farm (Cambria), Spanish Springs (Edna Valley), Talley (Arroyo Grande), McIntyre (Santa Lucia Highlands)

    Sandhi

    Sandhi is een project wat in 2010 gestart is door Rajat Parr (top sommelier) en Sashi Moorman (wijnmaker). Zij zagen in Santa Barbara een plek waar Charadonnay en Pinot Noir gemaakt kunnen worden die net zo elegant zijn als wijnen uit Europa. Santa Barbara County ligt in het zuiden van Californië en heeft 5 AVA’s waarvan Santa Rita Hill’s voor Sandhi het belangrijkste is. Daar zijn ze opzoek gegaan naar wijngaarden met oude stokken en met noordelijke expositie. Het is in de Santa Rita Hill’s (relatief) koel en er is veel afkoeling door wind van de stille oceaan. 

    De wijnen worden allemaal vergist met druifeigen gisten en verder wordt er niets toegevoegd (behalve wat sulfiet), rijping gebeurt op beton en een klein deel nieuw Frans hout. De wijnen van Chardonnay krijgen altijd malolactische gisting, maar geen battonnage. In principe is alle Pinot Noir whole bunch, dus niet ontsteeld. Rajat en Sashi vinden dat daardoor de wijnen levendiger zijn en meer ze een complexe structuur hebben.

    Review

    This was previously called "Chardonnay Santa Barbara County," but winemaker Sashi Moorman says they've begun sourcing fruit from other areas of California like San Luis Obispo County and the Santa Lucia Highlands, so this will be known by the wider Central Coast appellation moving forward. The 2019 Chardonnay Central Coast opens with touches of flint, stone and white blossoms with crunchy tree fruits and bright citrusy accents. The palate is much more open-knit at this early stage, fleshing out to yellow apples and honey in a silky texture with bright freshness and a long, delicate finish. 6,500 cases were made. 91/100 Erin Brooks


    Video