Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/ch-gg-gras-im-ofen-ihr-winklerberg-hw-chardonnay/a4799
Zoeken
min. order 75,-
v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
binnen 5 werkdagen geleverd
Code SWAT-068

CH - GG ‘Gras im Ofen‘ Ihr. Winklerberg HW - Chardonnay

Type of wine
type of wineWit
Producer
Country
Grape variety
Chardonnay
Region
Ageing
Eikenhouten 500L+, deels nieuw eikenhout en deels 2e & 3e fill
Vintage
Viticulture
Vinification
Whole bunch press, zonder koude settling start de gisting op eikenhout met het natuurlijke gist

Chardonnay | GG Winklerberg Hinter Winkelen 'Grass in Ofen' | terroir is is een mix van kalk en basalt | micro perceel gelegen op de winklerberg | kleine warme kom op het zuid westen | vergist en rijpt op eikenhout, deels nieuw | krachtig wit, bombastisch! | diepe zuren | romig fruit | power | smokey | dik | veel structuur | fraaie Chardonnay uit Duitsland van internationaal top niveau! | Enorm potentie tot rijping in de kelder (+- 10 jaar)

Heger

In een van de warmste wijngebieden van Duitsland ligt het wijngoed van Joachim Heger en zijn familie. De 28 hectare liggen voornamelijk op de Kaiserstuhl vulkaan, een bodem die miljoenen jaren oud is. Deze bestaan uit Basalt, Magnesium, Ijzer en veel kalksteen. De wijnen die gemaakt worden zijn indrukwekkend met een grote kelderpotentie. Markus, de wijnmaker van de familie is liefhebber van het Franse eikenhout Tarransaud. Dit resulteert dus ook in een ongekend groot arsenaal aan grand cru wijnen en echte bourgondische wijnen, die in de jonge jaren wat lucht nodig hebben, maar na twee/drie jaar fles rijping smaken de wijnen optimaal!

Review

The 2018 Winklerberg Hinter Winklen Chardonnay GG Gras im Ofen is super intense and aromatic on the nose that is very Burgundian, combining ripe and concentrated Chardonnay aromas with sur lie and reductive flinty notes. Fine and creamy on the palate, with delicate acidity and persistent salinity, this is the most interesting and least-developed GG from the Winklerberg I have tasted in this series. It is full-bodied and rich yet well-balanced and textured and ends with a long, intense and complex finish. Tasted in May 2020. To be released in September this year. Stephan Reinhardt 92-93/100