Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/chambolle-musigny-pinot-noir/a4646
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-420

    Chambolle-Musigny - Pinot Noir

    Type of wine
    type of wineRood
    Country
    Grape variety
    Pinot Noir
    Ageing
    Eikenhout barrique 225-350L, deels nieuw eikenhout en deels 2e & 3e fill
    Vintage
    Viticulture
    Vinification
    Kneuzen, koude inweking, vergisting in een open houten vat met een deel van de hele trossen en het natuurlijke gist, persen
    Niet op voorraad

    Melding ontvangen?

    Dit artikel is op dit moment niet op voorraad, maar we kunnen je een e-mail sturen als hij er wel weer is.

    Pinot Noir | The vines are spread over four different climats; 'Les Babillères', in the south and at the base of the village (on the Vougeot side) constitute the main part. The other climats are: 'Les Chardannes', 'Aux Croix' and 'Aux Combottes' | in totaal 1 ha | Anne maakt hier de wijnen | gerijpt op barriques, 15% nieuw hout | veel structuur en donker sap | kruidig en aards met diepe zuren | absolute klasse! 

    Sigaut

    Anne en Hervé Sigaut bezitten 7 hectare in het kleine pittoreske maar zo bekende plaatsje Chambolle Musigny. Sinds een aantal jaren wordt hier de stap gezet voor topkwaliteit druiven te telen. Er wordt geploegd met een paard en er wordt gewerkt volgens de maankalender. Weinig tot bijna geen interventie en nieuw houtgebruik. Veel oude stokken in bezit. Ook volgens de internationale pers een van de absolute topdomeinen in de Bourgogne.

    Review

    Offering up a pretty and expressive bouquet of cherries, raspberries and plums, the 2018 Chambolle-Musigny Village is medium to full-bodied, fleshy and succulent, with lively acids, an open core of fruit and gently chalky tannins that assert themselves with a touch of youthful grip on the finish.

    Domaine Anne & Hervé Sigaut is a superb source of pure, supple and expressive wines from an enviable palette of premiers crus, so it's perplexing that this seven-hectare Chambolle domaine isn't better known. Work in the vineyards is close to organic, though the Sigauts reserve the right to spray if it's necessary to save their crop. In the cellar, the grapes are generally destemmed and macerations last for three weeks. New oak is judiciously employed, with up to one-third new barrels for the premiers crus, so it is the fruit and fragrance of Chambolle that take pride of place. William Kelley 88/100