Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/champagne-le-cepage-verzy-g-c-pinot-noir/a5159
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-327

    Champagne Le Cépage Verzy G.C. - Pinot Noir

    Type of wine
    type of wineMousserend
    Country
    Grape variety
    Pinot Noir
    Region
    Ageing
    Rijping sur latte voor minimaal 24 maanden, daarna gedegorgeerd
    Vintage
    Viticulture
    Vinification
    Whole bunch press, de vergisting in een eikenhout vat met het natuurlijke gist, de tweede vergisting op fles

    Pinot Noir | selectie van oude stokken in de wijngaarden van de Verzy Grand Cru | vergist en gerijpt in eikenhout voor 10 maanden | oogst van 2019 met een beetje reserve wijn | bij tirage rond de 18-20 gram suiker, minder dan normaal geeft een zachtere mousse |  diepe pure smaken | fijne mousse | transparant | grote lengte! | drinken in witte wijn glazen voor een optimale beleving

    Adrien Renoir

    Gelegen in Verzy, een van de 17 grand grus in de champagne, gelegen op de Montagne de Reims. Vind je Adrien Renoir, de vierde generatie wijnmaker. Ook hier word artisanaal te werk gegaan. Met de hand plukken en persen in eigen chateau en vergist op staal en hout. Dit voor de balans van frisheid en textuur in de champagne. Ik ben meteen ingestapt met zijn eerste release waar ik erg blij mee ben. Het gebied wordt gedomineerd door de Pinot Noir druif en daar krijg je een erg stoere stijl champagne van, maar ook erg nobel en elegant.

    Review

    As I wrote last year, the young Adrien Renoir took over this four-hectare domaine in Verzy a few years ago, launching his eponymous label in 2019. Working exclusively with estate fruit, he abandoned herbicides in 2015 and attained organic certification in 2020. In the cellar, he started out with one or two barrels and, appreciating the results, now vinifies everything in barrel, maturing his reserve wines in oak foudres. Winemaking here is artisanal, with ambient yeast fermentations, lees stirring and no temperature control. The wines are disgorged with jetting but without any added sulfites and dosed with MCR. Every new release from Renoir seems to surpass the last, so I can only encourage readers to start paying attention to one of Champagne's brightest young talents. William Kelley - Parker - Maart 2021