Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/champagne-le-rachais-brut-nature-chardonnay/a4548
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-332

    Champagne Le Rachais Brut Nature - Chardonnay

    Type of wine
    type of wineMousserend
    Country
    Grape variety
    Chardonnay
    Region
    Ageing
    Rijping sur latte voor minimaal 24 maanden, daarna manueel gedegorgeerd
    Vintage
    Vinification
    Whole bunch press, de vergisting in een eikenhout vat met het natuurlijke gist, de tweede vergisting op fles

    Chardonnay | Blanc des Blancs | meer dan 50 jaar oude stokken van kalkrijke bodems in het Massief St. Thierry | vergisting op eikenhout, deels nieuw | battonage op fruit en bloemdagen | 6+ jaar sur latte gerijpt | super fijne zuren | zilt | witte bloemen | mooie bitter | loepzuiver | energie | echte brut nature!

    Francis Boulard

    Delphine en Francis, de zesde en zevende generatie van de familie Boulard werken geheel biodynamisch in de regio Champagne-Ardennen. De 4,5 hectare die zij bezitten liggen in de heuvels, ten noordwesten van Reims. Door het harde werk in de wijngaard creëren ze een wijn die vele malen complexer is van smaak. Inmiddels behoort de familie Boulard tot de beste Artisans uit de champagne streek die heer en meester zijn over de pinot meunier. Helaas zijn er door brand en vorst een groot aantal vaten verloren gegaan, maar in 2019 hebben ze een nieuwe kelder betrokken Vallée de la Marne. Mede daardoor kan ik weer wat grotere volumes bestellen. Al een lange tijd een stabiele factor in mijn portfolio!

    Review

    The 2011 Les Rachais Brut Nature is pure Chardonnay that was fermented in barrels (malolactic included) and was disgorged in December 2017 and dosed as Brut Nature. The golden-yellow colored wine opens with a pure and very complex bouquet that displays highly intense iodine, chalk and ripe fruit flavors. On the palate, this is a beautifully fine, fresh and elegant Champagne with a persistent, very complex and salty/iodine-flavored finish. The combination of finesse, elegance and mineral freshness along with complexity and terroir expression is tremendous here. The unfiltered 2011 Rachais will make hardcore Jura and Burgundy fans pretty happy. Tasted in April 2018. Stephan Reinhardt 93+/100