Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/champagne-verzy-grand-cru-les-epinettes-2018-pinot-noir/a4536
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-342

    Champagne Verzy Grand Cru ‘Les Epinettes‘ 2017 - Pinot Noir

    Type of wine
    type of wineMousserend
    Country
    Grape variety
    Pinot Noir
    Region
    Ageing
    Rijping sur latte voor minimaal 24 maanden, daarna manueel gedegorgeerd
    Vintage
    Viticulture
    Vinification
    Whole bunch press, de vergisting in een eikenhout vat met het natuurlijke gist, de tweede vergisting op fles
    Niet op voorraad

    Melding ontvangen?

    Dit artikel is op dit moment niet op voorraad, maar we kunnen je een e-mail sturen als hij er wel weer is.

    Pinot Noir | single vineyard | Verzy Grand Cru 'Les Epinettes' | stokken 1971 geplant | sélèction massale | vergist op eikenhout met eigen gist | 36 maanden sur lattes gerijpt | serieuze Champagne | verfijnde zuren, rijp fruit | veel lengte | fijne mousse |  breed palet | drinken in witte wijn glazen voor een optimale beleving

    Adrien Renoir

    Gelegen in Verzy, een van de 17 grand grus in de champagne, gelegen op de Montagne de Reims. Vind je Adrien Renoir, de vierde generatie wijnmaker. Ook hier word artisanaal te werk gegaan. Met de hand plukken en persen in eigen chateau en vergist op staal en hout. Dit voor de balans van frisheid en textuur in de champagne. Ik ben meteen ingestapt met zijn eerste release waar ik erg blij mee ben. Het gebied wordt gedomineerd door de Pinot Noir druif en daar krijg je een erg stoere stijl champagne van, maar ook erg nobel en elegant.

    Review

    Lieu-dit « Les Epinettes »

    Verzy Grand cru Assemblage : 100% pinot noir

    Millésime 2015

    Tirage : mai 2016 Vinifié 100% fût

    Dosage : 0g/l

    + : travail du sol, enherbement naturel

    Renoir's 2015 Brut Nature Blanc de Noirs Grand Cru Les Epinettes was vinified in barrel and disgorged without dosage in spring 2019, and it's showing well, revealing an expressive bouquet of red apples, smoke, spices and iodine, framed by a deft touch of oak vanillin. Full-bodied, vinous and concentrated, it's textural and muscular, with a racy spine of acidity. I tasted it only a month after it had been disgorged and am looking forward to seeing how it unwinds with more time on cork. This parcel in lieu-dit Les Epinettes was planted with massale selection Pinot Noir in 1971. 94+/100 William Kelly