Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/concrete-l-a-bianco-chardonnay-pecorino-co/a4984
Zoeken
min. order 75,-
v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
binnen 5 werkdagen geleverd
Code SWAT-274

Concrete L.A. Bianco - Chardonnay,Pecorino & co.

Type of wine
type of wineWit
Producer
De Fermo
Country
Grape variety
Chardonnay
Pecorino
Region
Abruzzen
Ageing
Tank van beton / cement
Vintage
Vinification
Kneuzen, vergisting in een tank van cement/beton, met de schillen en het natuurlijke gist, persen
Niet beschikbaar

Pecorino, Chardonnay & 10% andere druivenrassen | wijngaard 280 - 300 meter boven zeeniveau | 3 uur schilweking | gisting en rijping op beton met de lie voor 7 maanden | puur | kruidig | fijne bitters 

De Fermo

De Fermo is het verhaal van Stefano en zijn vrouw Eloisa. Beiden voordat het wijnmaak avontuur begon werkzaam in de juridische wereld in Bologna. De familie van Eloisa heeft een wijngaard in de Abruzzen en in 2007 gaan ze daar samen op bezoek. Stefano is direct verliefd op de plek en besluit hier wijn te gaan maken. In eerste instantie maar met een klein deel van de wijngaarden, maar in 2009 nemen Eloisa en Stefano het hele bedrijf over en starten ze ook direct met de conversie naar biodynamie. Nu zijn de wijngaarden biologisch en biodynamisch gecertificeerd. 
Later vind Stefano begraven onder het oude huis een meer dan 200 jaar oude kelder. Hij is dit gaan uitgraven en restaureren en vanaf 2010 worden hier de wijnen gemaakt. 
De wijngaarden zijn vooral beplant met Montepulciano en Pecorino (beiden tipisch voor de regio) maar ook Chardonnay staat aangeplant. Deze wijngaard is al in 1926 aangeplant door de oom van Eloisa en is een van de oudste Chardonnay wijngaarden van Italië!