Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/corpinnat-terrers-brut-nature-xarel-lo-macabeo-mona/a4627
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-520

    Corpinnat Terrers Brut Nature - Xarel.lo, Macabeo & co

    Type of wine
    type of wineMousserend
    Producer
    Country
    Grape variety
    Monastrell
    Viura / Macabeo
    Xarel.lo
    Region
    Ageing
    Rijping sur latte voor minimaal 24 maanden, daarna manueel gedegorgeerd
    Vintage
    Vinification
    Kneuzen, persen, koude stabilisatie op staaltank, vergisting deels op staaltank deels op eikenhout met het natuurlijke gist, 2e gisting op fles sur latte
    Niet op voorraad

    Melding ontvangen?

    Dit artikel is op dit moment niet op voorraad, maar we kunnen je een e-mail sturen als hij er wel weer is.

    Xarel.lo, Macabeo en Monastrell | minimaal  57 maanden sur latte gerijpt | geen dosage | verfijnd en rijp | venkel | zilt | licht umami | fijne mousse | mediterrane wijn | luchtig | fantastisch apertief of goed inzetbaar bij gerechten met zilte componenten als kaviaar, oester etc. 

    Recaredo

    Een wijnhuis gespecialiseerd in Corpinnat (voorheen cava) en wat doen ze dit goed. De derde, vierde en vijfde staan nu aan het roer en er is weinig veranderd aan de arbeidsintensieve manier van wijn maken in dit wijnhuis Ze hebben alle vijftig hectare omgezet naar biodynamische wijnbouw. De wijnen worden na botteling tussen de 30 en 120 maanden gerijpt in de kelders, elke 14 maanden worden de flessen geschud voor de smaakontwikkeling en de flessen worden met de hand gedegogeerd zonder het bevriezen van de hals. Een aperitief of maaltijdbegeleider van hoge kwaliteit van mediterrane druivenrassen met een bijzonder verhaal.

    Review:

    The 2015 Terrers is different blend than in the past and this year is composed of 58% Xarello, 32% Macabeo and 10% Monastrell, a red grape that behaves very well in warm vintages (like 2015), keeping acidity and providing an extra degree of freshness. The red grapes were fermented like whites (without skins), and because they liked what it added to the wine, they repeated it in 2016 but not in 2017 and 2018. This is fresh, mineral and austere and very remarkable for the style of the vintage. Like the rest of the range, it's bone-dry and very long and tasty. It feels more like a wine from a cool vintage than a warm one. Very complete. 148,000 bottles produced.

    Recaredo has also left the Cava appellation along with the rest of the Corpinnat group. They are working to produce wines with the second fermentation in bottle without adding cane sugar, using must from their own vines and with indigenous yeasts. 93/100 Gutierrez