Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/coteaux-champenois-rouge-pinot-meunier-l/a5266
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-337

    Coteaux Champenois Rouge - Pinot Meunier L

    Type of wine
    type of wineRood
    Producer
    Country
    Grape variety
    Pinot Meunier
    Region
    Ageing
    Eikenhout barrique 225-350L
    Vintage
    Viticulture
    Vinification
    Kneuzen, schilweking, persen, vergisting op eikenhout met het natuurlijke gist

    Pinot Meunier | wijngaard 'La Garenne' in Treslon | vlak achter het domein in de 'clos' | bodem argilo-calcaire | vergisting in staaltank | rijping voor 3 jaar in eikenhouten vaten | 600 flessen

    “Les Bergères is a plot located 300 meters from our premises. It has always been quite exceptional in terms of what is called "the state of health", rarely affected by diseases or parasites. I have always found its grapes to be particularly beautiful and good: I call them Pinots of the Sun ! These are the grapes you want to eat when they arrive at the dock to be pressed. It was obvious for me to make a parcellar cuvée of it when the project was born. I am very proud of this Champagne ! "

    Domaine Lagille

    De zoektocht naar een nieuw talent in Champagne vond zijn succes in het gehucht Treslon. Ongeveer twintig kilometer rijden ten westen van Reims in de Marne vallei ligt het vier hectare grootte domaine van Vincent Lagille. De wijngaarden liggen aan één stuk in een soort clos en worden gedomineerd door het druivenras Pinot Meunier. De wijngaarden worden bio verbouwd (vanaf 2023 gecertificeerd), en met het eigen paard geploegd en bewerkt. Vincent deed onderzoek naar de verschillende terroirs in zijn ‘clos’. Hij leerde hier zoveel van dat het besluit nam om vanaf 2017 de clos op te delen in meerdere mini ‘lieu dits’. 

    Alle basiswijnen vergisten eerst voor tien maanden op eikenhout met minimaal sulfiet. Om vervolgens tijdens tirage gebotteld te worden voor de sur latte periode. Na het degorgeren rijpen de wijnen nog 6 maanden met de natuurkurk voordat ze het domein verlaten. We krijgen begin mei de eerste flessen binnen. Bourgondische Champagnes, rijk van smaak, veel energie en vulling!