Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/coteaux-de-plamont-fendant/a4648
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-150

    Coteaux de Plamont - Fendant

    Type of wine
    type of wineWit
    Grape variety
    Fendant
    Ageing
    Staaltank sur lie
    Vintage
    Vinification
    Whole bunch press, zonder koude settling start de gisting op staaltank met het natuurlijke gist
    Niet op voorraad

    Fendant / Chasselas | terras wijngaard in Fully: 'Plamont' | vergist en gerijpt op staaltank | dikke leem (loess) bodem | aromatisch fris met fijn rijp fruit | zilt | wilde kruiden | goede vulling als een federspiel wijn uit Wachau

    Chappaz

    Een prachtige tour door de Alpen brengt mij in het Zwitserse Vallais, bij het wijngoed van Chappaz. Deze wijn valt in de catogorie “altijd uitverkocht”, des te trotser ben ik dat ik hiervan een kleine allocatie heb kunnen bemachtigen. De 10 hectare grond bestaan uit 2 delen: Een deel uit grand cru  stijle granieten hellingen met prachtig uitzicht op de Zwitserse Alpen en aan de andere kant van de river de Rhône, de wijngaarden voor de Pinot Noir. Marie-Thérèse Chappaz werkt al meer dan 30 jaar aan haar wijnproject waarin ze voor wit Petit Arvine, Marsanne, Silvaner, Furmint en Fendant gebruikt en voor rood Syrah, Gamay, Humagne en Coralin. Tijdens de tasting kunnen we alles proeven en wat werd ik daar blij van. Alle wijnen zijn in balans, hebben pure smaken met prachtige zuren en een delicate smaak. Kostbare wijnen, maar eenmaal geproefd ben je fan!

    Review

    The 2018 Fendant Coteaux de Plamont fermented for 10 months in enamel tanks. The wine has a bright citrus color and opens with a super clear, elegant and complex bouquet of crushed stones and ripe, bright fruit aromas. Bottled with 12.5% alcohol, this is a subtle, clear and refreshing, elegant, textured and structured Chasselas with a stimulating vital and salty finish. The wine is vibrantly fresh, although it underwent malolactic fermentation and fermented in two steps, autumn 2018 and spring/summer 2019. Tasted at the domain in Fully in January 2020. Stephan Reinhardt 90/100

    Video