Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/damascene-introductie-5x2-flessen-zuid-afrika/a4951
Zoeken
min. order 75,-
v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
binnen 5 werkdagen geleverd
Code TB-1017

Damascene Introductie (5x2 flessen) - Zuid Afrika

Ons aanbod met Zuid-Afrikaanse wijnen was al waanzinnig met namen zoals David&Nadia, Sijnn, Franco Lourens, Iona en Joostenberg. Nu is er een volgende top aanvulling, de wijnen van Damascene. Toen wij de samples proefden was het direct duidelijk; dit is een aanvulling van hoog niveau!

Introductie box

  • 2x Stellenbosch Syrah 2019
  • 2x Cederberg Syrah 2019
  • 2x Stellenbosch Cabernet Franc 2019
  • 2x Stellenbosch Cabernet Sauvignon 2018
  • 2x Franschhoek Semillon 2019

Nu de wijnen van Damascene binnen zijn in Driebergen willen wij ons enthousiasme direct met jullie delen. Daarom nu een box met van alle wijnen 2 flessen. 

Niet beschikbaar

Damascene is een samenwerking tussen wijnmaker Jean Smit en David Curl (ex eigenaar Château Gaby). Jean heeft ervaring opgedaan in Frankrijk bij Stéphane Ogier en in Zuid Afrika bij o.a. Rustenberg en Boekenhoutskloof.  In Elgin is de nieuwe winery gebouwd, op de farm van David. Voor de wijnen wordt gebruik gemaakt van fruit wat komt van 20 verschillende wijngaarden in de hele West-Kaap. De aanplant in de wijngaarden verschilt in ouderdom, maar een van de meest interessante wijngaarden is aangeplant met Semillon, uit 1942 en 1962. Om nieuwe wijngaarden te ontdekken is er meer dan 40.000 kilometer gereden door de west kaap. De meest unieke wijngaarden zijn zo ontdekt, zoals de wijngaard in Cederberg. 1000 meter boven zeeniveau, waar geen borden de weg meer aangeven er alleen maar bergen zijn met fijnbos. De band met de eigenaar van de wijngaard is erg belangrijk. Op deze manier kan er een breed scala aan wijnen worden geproduceerd met veel verschillende herkomsten en druivenrassen. ‘With Damascene we truly have a blank canvas to work with. We have no requirements to make wine from anything except what we believe to be the best vineyards in the country.’, aldus Jean. 

Alle wijnen zijn van hetzelfde hoge niveau en wij zijn erg trots om met Jean Smit samen te werken. Op de artikel pagina vind je meer informatie over deze waanzinninge wijnen inclusief de eerste reviews die zeer lovend zijn!