Dão Branco - Bical, Encruzado, Cerceal, Arinto & fieldblend

Melding ontvangen?
Dit artikel is op dit moment niet op voorraad, maar we kunnen je een e-mail sturen als hij er wel weer is.
70% van de blend is Siria, Bical, Encruzado, Cerceal and Arinto | druiven uit eigen wijngaarden en aangekochte druiven | enkel uit biologische wijngaarden, jong en oud maar altijd fieldblends | spontaan vergist in deels staaltank en deels eikenhout | diepe pure witte wijn met een natuurlijk randje | venkel, gember, floraal en zilt
Antonio Madeira
Antonio die een deel van zijn jeugd doorbrengt in de Franse stad Parijs keert in 2010 terug naar zijn geboortegrond in de Portugeese Dão. Zijn aandacht wordt getrokken door een perceel met 50 jaar oude stokken in de highlands van de Dão. Hij gaat aan de slag met het perceel dat al drie jaar niet bewerkt is en maakt in het najaar van 2011 zijn eerste 'fieldblend' wijn van deze prachtige oude wijngaard vanuit een garage. Gestaag ontwikkeld het project zicht maar liefst 23 wijngaarden in zes verschillende dorpen in de Sierra Estrella bergen en is er met de oogst van 2016 een gloednieuwe wijnkelder. Antonio geeft de 'vergeten' Dao Highlands kleur op haar wangen met een serie fantastische wijnen in de geest van de Spaanse 'new-wavers' als Guimaro, Olivier Riviere en Dani Landi.