Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/david-nadia-chenin-blanc/a4768
Zoeken
min. order 75,-
v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
binnen 5 werkdagen geleverd
Code SWAT-743

David & Nadia - Chenin Blanc

Type of wine
type of wineWit
Producer
Grape variety
Chenin Blanc
Region
Ageing
Eikenhout foudré 500L+
Vintage
Vinification
Whole bunch press, zonder koude settling start de gisting op eikenhout met het natuurlijke gist

Chenin Blanc | blend van zeven verschillende percelen in Swartland, oude stokken, minimaal uit 1962 en 1984  | Old Vine Project gecertificeerd  | dry land farmed vines, biologisch | klei (noord, rode klein en ijzer (oost), graniet en schist (west) terroirs | whole buch press | vergist en gerijpt op eikenhout voor minimaal één jaar | krachtige wijn met rijk fruit en diepe zuren | goede energie | mediterane touch | rijp en vol | absolute topwijn! 

David & Nadia

Het dreamteam uit Swartland dan binnen tien oogstjaren (start in 2012 met 4 vaten Aristargos) zich mag rekenen tot de allerbeste wijnmakers van Zuid-Afrika. Met de oogst van 2014 is David samen met zijn vrouw Nadia van start gegaan in de Paardebosch farm. Gelegen in hart van Swartland op de graniet heuvels van de Paardeberg net ten zuiden van Malmesbury. Ze runnen inmiddels 30 ha wijngaard verdeeld over de hele regio met de focus op old vine Chenin Blanc en planten een aantal interessante percelen aan met Grenache noir. De druif voor de toekomst aldus Nadia waar hopelijk onze kinderen veel plezier aan gaan beleven over 50-70 jaar. De wijngaarden worden goed als mogelijk biologisch bewerkt met biologisch dynamische invloeden. Sinds de release van hun Single Vineyards range Chenin Blanc regent het letterlijk topscore’s voor het dynamische duo. Binnen een paar oogsten mogen zich zelf rekenen tot de allerbeste Chenin producenten van Zuid-Afrika en zeker ook wereldwijd. 

Review

David & Nadia Chenin Blanc 2018. Swartland (13.5%) 

This is the "basic" Chenin from David & Nadia Sadie, but that still makes it pretty special, given their magical touch with the grape. Produced from seven sites, most of which are on the Paardeberg, it's the Swartland captured in a glass, with apple and quince fruit, quietly spoken oak and racy minerality. 2019-25 - Tim Atkin MW 92/100