Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/david-nadia-chenin-blanc/a4768
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-743

    David & Nadia - Chenin Blanc

    Type of wine
    type of wineWit
    Producer
    Grape variety
    Chenin Blanc
    Region
    Ageing
    Eikenhout foudre 500L+
    Vintage
    Vinification
    Whole bunch press, zonder koude settling start de gisting op eikenhout met het natuurlijke gist

    Chenin Blanc | 8 verschillende wijngaarden aangeplant tussen 1968 en 1986 | bush vines | graniet, schist, klei en ijzer | whole bunch press | vergist en gerijpt op oud neutraal Frans eikenhout voor 11 maanden | een klein deel gaat voor fermentatie en rijping in een betonnen tank en een ander klein deel in een betonnen ei | venkel | hooi | rijp steenfruit | verveine | gember | citrus | subtiele intensiteit | delicate zuren | elegant | lang

    David & Nadia

    Een absoluut dreamteam uit Swartland. Tussen al het ‘geweld’ van de sterren uit Swartland voegen David en Nadia zich gemakkelijk door vooral lekker zichzelf te blijven. De inmiddels opgebouwde ervaring resulteert in veel gezochte wijnen die de hele wereld over gaan. Ze zijn helemaal gesetteld op hun Paardebosch farm en de compacte kelder. De focus ligt nog altijd op pure wijnen die zonder opsmuk gemaakt worden met respect voor natuur en mens. Er wordt geoogst van zowel eigen wijngaarden als die van andere boeren en overal wordt biologisch gewerkt met bio-dynamische invloeden. In een adem te noemen met de top van de Kaap waar de wijnwereld écht swingt nu. Tim Atkins MW zijn South-Africa Report: 'First Growth', 2020 Young Winemaker(s) of the Year en meerdere malen Wine of the Year met verschillende wijnen. Er lijkt geen maat te staan op het succes van dit fijne duo.

    Review

    Grapes from eight vineyards involving 18 different pickings. The nose is backward in the best way with hints of jasmine, hay and dried herbs before peach, apple and naartjie. The palate possesses weightless intensity, soft but sufficient acidity and long finish. A wonderfully coherent and detailed wine – nothing obvious and super-sophisticated. Chrisitan Eedes Winemag 96/100

    "The more Chenin Blanc we can make as a country, the better," says David Sadie, and it's hard to disagree when they are as good as this one. Drawn from eight vineyards planted between 1968 and 1986, it’s youthful, lightly wooded and textured, with thatch and fennel aromas, some phenolic backbone and citrus and umami flavours. 2023-28. Tim Atkin MW 93/100