Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/de-perfecte-wijnen-voor-de-feestdagen/tip-van-ruben
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  De tips van Ruben  

  Mijn favorieten, wat lastig.... Tijdens mijn werk als sommelier wilde ik een zo breed mogelijk beeld van de wijnwereld hebben en alles blijven proeven. Nu blijft dat belangrijk, maar is er zeker wel een voorkeur :-)

  De mousserende wijnen van Recaredo horen bij de top van Penedès, strakdroog, breed, nootachtig.
  Een grootse wijn waar je de Bourgogne glazen voor uit de kast mag halen. 

  Grüner Veltliner kom je tegen in veel verschillende gedaantes, van licht en groen tot rijp en tropisch. De Supperin van Pichter-Krützler hoort bij de rijpere stijlen. Qua eten kan je denken aan gegrilde coquille of witvis met koriander en curry. 

  Top Chardonnay kom je al lang niet meer alleen in de Bourgogne tegen en dit is een perfect voorbeeld uit de Jura. Lang gerijpt in de koele kelders van Château-Chalon geeft dit een diepe en rijke wijn, die met een klassieke beurre blanc of beurre noisette saus heerlijk is. 

  Voor licht rood kom ik snel uit in Duitsland. Specifiek in het noordelijk gelegen gebied de Ahr. Serveer deze Pinot in grote glazen op 15 graden met gerechten met rode biet en paddestoelen. 

  Peperige Syrah vindt je niet alleen in het noordelijke deel van de Rhône maar met de juiste wijnmaker kan die stijl ook in Amerika maken. Sashi Moorman kent alle grote wijnen uit Cornas en Côte-Rôtie en maakt met dat in gedachten deze top Syrah. Perfect voor wild, bbq smaken en gestoofd vlees!

  Iona maakt een Sauternes stijl zoet in Zuid-Afrika. Geconcentreerd en tropisch zoet maar niet te plakkerig op het einde en voldoende frisheid. Voor bij een klassiek dessert zoals crème brûlée of crêpes suzette. 

  #/pagina