Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/de-perfecte-wijnen-voor-de-feestdagen/tips-van-martijn
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  De tips van Martijn 

  Een lijst met zes heerlijke wijnen! Ik ben dol op mousserende wijnen en drink graag van 'grower' champagne makers een brut nature. Deze droge stijl rijpt vaak langer voor extra complex verfijnde smaak. Jean-Marc Sélèque behoort de allerbeste nieuwe generatie grower Champagnes.

  De Pazol Lodeiro maak ik samen met het team van Gomariz. Een perfecte aperitief en 'doordrink' wijn op feestdagen. Licht, fruitig, zacht, fris en mooi rond! 

  Voor wit valt de eerste keus op mijn jeugdliefde; Duitse Riesling en dan uit de Mosel voor de fijne zoet en zuur balans en een tikje gerijpt. Heerlijk bij gerechten met een Aziatische invloed of rauwe vis.

  De tweede wijn is een Chenin Blanc van hoog niveau uit het Zuid-Afrikaanse Swartland. Heerlijke volle rijpe Chenin met een goede energie gemaakt door Paul Jordaan (wijnmaker van Eben Sadie). Goed inzetbaar bij volle rijke gerechten zowel vega, vis of licht vlees. 

  In rood kies ik graag voor Cabernet Franc als het buiten koud is. Uit het zonnige Toscane komt een waanzinnig lekkere volle rijke aardse rode wijn met power! Heerlijk bij hert wellington of stoofvlees met rode kool en kruidige smaken.

  Als afsluiter voor chocolade of kaas een licht zoete rode wijn uit Alicante van cult producent Felipe Gutierrez de la Vega. Een warme rijke wijn met veel smaak dat drinkt als een rode port. 

  #/pagina