Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/de-perfecte-wijnen-voor-de-feestdagen/tips-van-yannick
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  De tips van Yannick

  Wat is er lekkerder om de feestdagen te beginnen dan met een mousserende wijn? Ik heb een Crémant de Bourgogne uitgekozen van Olivier Morin, die in de Bourgogne een zachte en vullende bubbel maakt. 

  Een mooie inspiratietour eind november naar Duitsland, resulteerde in een prachtig bezoek bij een van de beste Rieslingproducenten van het land. De wijn heeft heel veel focus en is ontzettend verfijnd. De meesters van de Halenberg in de Nahe, zorgen voor een prachtige wijn die je kan gaan schenken bij schaal-schelpdieren met een Aziatische touch.

  In het prachtige Loire gebied vinden wij Xavier Weisskopf, wijnmaker en eigenaar van Le Rocher des Violettes. Deze wijn is een selectie van 3 van zijn percelen van 90 jaar oude stokken. De wijn heeft prachtige zuren en ontzettend veel diepgang, een beter voorbeeld van top Chenin Blanc uit de Loire kan ik niet geven. Een klassiek gerecht zoals Snoekbaars (of andere witvis) á la Meurnière bereidt, is de ideale match. 

  Sinds 2017 debuteert Franco Laurens met zijn eigen label voor zijn eigen wijnen. Hij heeft een diepe connectie met Chris Alheit, waar hij lang heeft gewerkt en daar is hij dus ook begonnen met zijn eigen project. Deze wijn is een schoolvoorbeeld van kerst je glas. Licht zoet klein rood fruit, maar toch ook genoeg body en volume door de 9 maanden rijping in oude vaten. Een wijn die zich uitstekend leent voor gerechten zoals Porchetta of een ander licht vleesgebraad uit de oven.

  Wanneer je wat meer stevige gerechten gaat maken, denk aan rundvlees met geroosterde groenten en aardappelen uit de oven, dan is deze wijn van Coto de Gomariz een wijn die daar uitstekend bij past. Een blend van inheemse druivenrassen, gerijpt op nieuw en oud eikenhout, waardoor de wijn een vlezig en krachtig karakter mee krijgt. Een wijn met pit en karakter.

  Als afsluiter, een weelderige Loire wijn op leeftijd, Coteaux du Layon staat bekend om hun wijnen met restzoet. De druiven worden overrijp geplukt, vergist en jong gebotteld. Deze 20(!) jaar oude wijn is nog steeds fris en licht ontwikkeld. Denk in de wijn-spijs hierbij aan een dessert met appel en vanille, maar zachte geitenkazen zijn hier ook waanzinnig lekker bij!

  #/pagina