Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/die-agteros-chenin-blanc/a4717
Zoeken
min. order 75,-
v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
binnen 5 werkdagen geleverd
Code SWAT-773

‘Die Agteros‘ - Chenin Blanc

Type of wine
type of wineWit
Producer
Grape variety
Chenin Blanc
Region
Ageing
Eikenhout foudré 500L+
Vintage
Vinification
Whole bunch press, de vergisting op een Oeuf Nomblot ( ei vorm van cement) met het natuurlijke gist

Chenin Blanc | Die Agteros single vineyard | dry farmed bush vines | oudste stokken van de farm. 1982 aangeplant | vergist op een ouef Nomblot (betonnen ei) | gerijpt op eikenhouten vaten, 5% nieuw | rijke romige stijl Chenin | zacht | romig | kruiden | mooie zuren ter ondersteuning 

Joostenberg

Sinds 1879 is Joostenberg gekocht door de familie Myburgh, en sindsdien is het in hun handen gebleven. Joostenberg is van oudsher een klein familiebedrijf dat onder meer wijn produceert. In de begintijd was er sprake van gemengde landbouw ed de druiven werden voor de verkoop beschikbaar zou gesteld aan de coöperatie in Paarl. Echter in 1999 hervat Tyrrel het maken van wijn. Hij is geïnspireerd geraakt door de biologische wijnen in Europa. Na een aantal jaren van opstart en de verder ontwikkeling als wijsmaken mogen we wel stellen dat de wijnen inmiddels helemaal in balans zijn. Tyrrel legt de focus op Chenin voor wit en in het rood mag Syrah de dienst uit maken. Pure evenwichtige wijnen met een mediterraan karakter, vol van smaak maar van niks te veel!

Aan de andere kant van de farm ligt Klein Joostenberg, een bistro met deli-shop en een bierbrouwerij gelegen in een prachtig park met botanische tuinen. Deze locatie wordt gerund door de zus van Tyrrel. Hun vader geeft op 85-jarige leeftijd nog altijd leiding aan de eigen slagerij en ook de groenten komen uit de familietuin!

Review

Joostenberg Die Agteros Chenin Blanc 2018. Paarl (12.5%) 

Die Agteros is a pure Paarl Chenin Blanc from Tyrrel Myburgh's historic farm and it's always a pleasure to drink. Combining umami wild yeast notes and a combination of concrete egg and 19% new oak fermentation, it has appealing peach and aniseed flavours and a supple finish. 2019-22 - 90/100 Tim Atkin MW