Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/dole-la-liaudizas-gamay-pinot-noir/a4679
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-151

    Dôle la Liaudizas - Gamay & Pinot Noir

    Type of wine
    type of wineRood
    Ageing
    Een deel rijpt op een tank van staal/beton, een deel rijpt op eikenhouten vaten
    Vintage
    Vinification
    Semi-Carbonique, vergisting met hele trossen, druiven en gekneusde druiven start met een gesloten cuvée tot 5-6% alc, dan openen en pigeage

    Gamay (80%) & Pinot Noir (20%) | Klassieke blend uit Valais | verschillende wijngaarden van de linker oever van de Rhône | kalkbodem | met de hand onsteeld met een speciale destem mat om het fruit te beschermen | vergist op staaltank, betonnen vaten (ouef nomblot)  en deels gerijpt op eikenhout | zachte pure wijn met elegante zuren | kersen | puur delicaat fruit | wilde kruiden  

    Chappaz

    Een prachtige tour door de Alpen brengt mij in het Zwitserse Vallais, bij het wijngoed van Chappaz. Deze wijn valt in de catogorie “altijd uitverkocht”, des te trotser ben ik dat ik hiervan een kleine allocatie heb kunnen bemachtigen. De 10 hectare grond bestaan uit 2 delen: Een deel uit grand cru  stijle granieten hellingen met prachtig uitzicht op de Zwitserse Alpen en aan de andere kant van de river de Rhône, de wijngaarden voor de Pinot Noir. Marie-Thérèse Chappaz werkt al meer dan 30 jaar aan haar wijnproject waarin ze voor wit Petit Arvine, Marsanne, Silvaner, Furmint en Fendant gebruikt en voor rood Syrah, Gamay, Humagne en Coralin. Tijdens de tasting kunnen we alles proeven en wat werd ik daar blij van. Alle wijnen zijn in balans, hebben pure smaken met prachtige zuren en een delicate smaak. Kostbare wijnen, maar eenmaal geproefd ben je fan!

    Review

    From the left bank of the Rhône (with calcareous soils and less sunshine hours), the 2018 Dôle la Liaudisaz is an assemblage of roughly 80% Pinot Noir with 20% Gamay and a tiny bit of Gamaret and Diolinoir. Fermented separately, the assemblage was aged in enamel vats for one year. The bouquet is bright, pure, lithe and fresh and shows well-weathered and crunchy notes of crushed stones. On the palate, this is a coolish, pure and intense red with a silky texture, finely crunchy tannins and a straight character with a salty-piquant finish. Filigreed again and highly refined. Tasted at the domain in Fully in January 2020. Stephan Reinhardt 91/100