Dolomiti Rosso - Teroldego

Melding ontvangen?
Dit artikel is op dit moment niet op voorraad, maar we kunnen je een e-mail sturen als hij er wel weer is.
Teroldego | druiven komen van de familie farm | totaal 10 hectare | pergola | gelegen op een laag gelegen plateau tussen de steden Mezzolombardo en Mezzocorana langs de Noce rivier | terroir bestaat uit alluviaal sediment afkomstig uit de dolomieten | de druiven worden vergist in betonnen en houten cuves met een deel van de hele trossen | rijping op cement | wijnen met veel structuur voor de lange termijn | grafiet | cassis | wilde kruiden | koel rood fruit | ronde tannine's | diepgang en spanning
Foradori
Elisabetta Foradori de 'grande dame' van de Italiaanse 'vino naturali' leid haar familie wijngoed in de Italiaanse Dolomiti naar grote hoogte. Zij en haar overleden man Rainer Zierock 'redden' de blauwe Tereldogo druif van de ondergang. In haar Granato wijngaard vinden we nog oerklonen van deze spannende blauwe druif. Rond 2013 maken haar zonen Theo en Emilio hun intreden in het bedrijf en in 2018 doed ze zelf een stap terug en mag de nieuwe generatie hun gang gaan. Vanaf de oogst van 2016 proef je de invloed van Emilio als wijnmaker terug! Na 35 jaar hard werken stort Elisabetta zich op een nieuw project, ze gaat kaas maken van de melk van haar eigen acht koeien.
Review
There’s a pretty herbal and mentholated freshness that greets the senses as the 2019 Teroldego opens in the glass. Further coaxing brings forward bright strawberry and cherry, along with rosy florals and crushed stone. It’s soft-textured yet potent, with tart red berries and mineral underpinnings propelled by juicy acidity. Finishes fresh and juicy, leaving sweet tannins to linger. There’s no need to wait on this vibrant yet characterful vintage. 91/100 Eric Guido