Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/duitsland-s-beste-pinot-dr-heger/l232c7
Zoeken

Duitsland's beste Pinot: Dr. Heger

Geproefd en beoordeeld door Perswijn

Perswijn werpt in hun zevende editie een kritische blik op Grosse Gewächse en het proefpanel proeft het thema 'Spätburgunder & Frühburgunder'. Tussen de meer dan 100 wijnen die beoordeeld zijn vinden we één met 18 punten: Dr. Heger's Schlossberger Achkarren Spätburgunder GG 2019. In de verschillende categorieën behoort ook de Gras Im Ofen Chardonnay tot een van de favorieten. 

"Het aantal Spätburgunders uit Baden is goed vertegenwoordigd in deze rubriek. Kennelijk doen ze daar dus iets goed. Bij het wijngoed Dr. Heger, lid van de VDP, is dat overigens geen grote verrassing. De wijngaard, de Schlossberg, is ook niet zomaar een Grosses Gewächs: het is een prachtige zuidhelling in de Kaiserstuhl, op een bodem van verweerd vulkanisch materiaal. De Kaiserstuhl is een oude, vulkanische 'bult' in het verder nogal vlakke Rijndal. Prachtig voor spätburgunder dus. Het is een wijn geworden met bosfruit, een fijne rokerigheid, mooi hout, bosgrond en specerijen, met heerlijk fruit in de smaak en met verfijnde tannine en zuren; compleet, elegant en lang."

Bij elke bestelling van 250 euro of meer voegen wij een van onze favoriete wijnen toe van Dr. Heger: de Merdinger Bühl - Spätburgunder 2018!


Shop de wijn hier


Ook de wijnen van Pflüger komen terug en blinken uit in prijs/kwaliteit.


Shop de wijn hier

Shop de wijn hier

Hieronder de meest recente scores in Perswijn van Dr. Heger: