Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/durnsteiner-gruner-veltliner/a4645
Zoeken
min. order 75,-
v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
binnen 5 werkdagen geleverd
Code SWAT-100

Dürnsteiner - Grüner Veltliner

Type of wine
type of wineWit
Country
Grape variety
Grüner Veltliner
Region
Ageing
Staaltank
Vintage
Viticulture
Vinification
Kneuzen, schilweking, persen, vergisting op staaltank met het natuurlijke gist

AANBIEDING 11+1 

"A beautifully pure tone of green pear is surrounded by creaminess and lemon ripeness on the nose. A mossy, herbal tint adds allure. The palate is rounded, with a ripe, fresh juiciness that is edged by white plum and citrus" ANNE KREBIEHL MW 91/100 

Een hele complete stijl Grüner. Geen overrijp fruit of een exotisch geheel, maar een zuivere transparante stijl. Zacht wit fruit, perzik, iets grapefruit. De wijn heeft een goede lengte, rond fruit, zilt en kruidig met fijne zuren die een verfrissing geven. Ideale wijn om altijd klaar te hebben staan in de koelkast. 

Bestel in de shop 11 flessen en je krijgt er automatisch een 12e fles gratis bij! - de actie is de hele maand februari geldig.

Grüner Veltliner | wijngaarden aan de voet van de berg in Dürnstein aan de Donau | Löss in de boden | spontaan vergist en gerijpt op rvs | een hele complete stijl Grüner | geen overrijp fruit of een exotisch geheel, maar een zuivere transparante stijl | Zacht wit fruit, perzik, iets grapefruit |een goede lengte, rond fruit, zilt en kruidig met fijne zuren die een verfrissing geven 

Pichler-Krutzler

Elisabeth Pichler, afkomstig uit Wachau en Erich Krutzler uit Zuid-Burgenland starten samen in 2006, nadat zij in het huwelijksbootje zijn gestapt in 2005,  een wijngoed in het dorp Oberloiben. Een gebied wat bekend staat om hun Grüner Veltliner en Riesling. Genesteld langs de rivier de Donau werken met respect voor de natuur.

Elke wijn die zij maken is een natuurlijke weerspiegeling van het Terroir van deze regio, voor mij persoonlijk ook een van de eerste eigenschappen die een wijn moet hebben. Daarnaast vind er minimale interventie plaats in de kelder, geen toevoegingen van gistculturen en enzymen. Dit zorgt voor een prachtig eindresultaat, pure, onvervalste wijnen, met een hoge inzetbaarheid in de topgastronomie, die een weerspiegeling geven van het prachtige gebied waarin Pichler Krutzler zich bevindt.

Pichler-Kruzler behoord tot de top van Oostenrijk, maar de termen “Federspiel en “Smaragd” staan niet op de etiketten. Dit komt omdat ze een aantal keuzes hebben gemaakt. Ze bottelen een rode wijn uit de familiewijngaard uit Zuid-Burgenland en bottelen een ook wijn uit de regio Krems, uit de Pfaffenberg wijngaard.

Review

Bottled with 12% alcohol, the 2018 Dürnsteiner Grüner Veltliner is clear, intense and spicy on the slightly flinty, distinctive nose. Lush and round on the palate, this is a mouth-filling and gentle but fresh and spicy Veltliner that already drinks beautifully. Moderate 12% alcohol. Tasted at the domain in September 2019. Stephan Reinhardt 89/100

Erich Krutzler is even happier with his 2018s than he was with his 2017s. The harvest started on August 30 and went until the end of September. "We got it all in one go in crazy hot weather," he reports. Although we started at six o'clock in the morning, we always picked through until the early afternoon and then put all the boxes (300 kilograms) into the rented refrigerated container and only processed the grapes in the evening and at night." The resulting wines are terrific again, with structure, grip and tension. The Kellerberg is again extraordinary in Veltliner and Riesling, and the Pfaffenberg Alte Reben Grüner Veltliner but also the Riesling prove once again that the site is one of the most exciting ones of the former Wachau, today Kremstal. Surprisingly, Krutzler also produced great and pretty coolish Loibenberg Riesling despite the heat, the loess soils and the lower location of his plots. All in all, 2018 is a great vintage for Pichler-Krutzler and is further establishing the domain among the best along the Danube River. This is also proven by older vintages that I had the chance to taste spontaneously along with the 2018s.