Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/escheburg-riesling/a4492
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-021

    Escheburg - Riesling

    Type of wine
    type of wineWit
    Country
    Grape variety
    Riesling
    Region
    Ageing
    Eikenhouten vat 1000L+
    Vintage
    Viticulture
    Vinification
    Whole bunch press, zonder koude settling start de gisting op eikenhout met het natuurlijke gist

    Riesling | een zeer intressante selectie van Gernot | niet elk jaar gaan alle vaten van de top wijngaarden in de single vineyard botteling, de vaten of een deel van de blend die hij niet verwerkt gaan naar Escheburg | prijs en kwaliteit een ultiem goede Mosel wijn | vergist en rijpt spontaan op oude eikenhouten vaten | ultieme mosel wijn met veel spanning en diepgang | droog | aromatisch | zeer complex

    Immich Batterieberg

    De man achter de wijnen van Immich-Batterieberg is Gernot Kollman. Na stages bij Dr.Loosen, van Volxem en 4 jaar bij Weingut Knebel, besloot hij in 2009 het toen failliete wijngoed Immich Batterieberg te kopen om daar zijn eigen wijn te produceren. Gernot staat bekend om zijn fraaie beendroge stijl Riesling die hij spontaan vergist op eikenhouten voeders in de Mosel. Minder restzoet, maar een spatzuivere, energieke levendige wijn met een betere expressie van de wijngaard. Een Riesling met enorme klasse!

    Review

    The 2017 Riesling Escheburg is beautifully deep, fine and aromatic on the nose, almost Gewürztraminer-like but scented of very fine slate notes and crystalline purity. On the palate, the wine is lush, refined and salty-elegant. Sourced from the domain's five "grands crus," the 2017 is a beautifully balanced and charmingly juicy Escheburg with crunchy slate flavors and lots of salinity on the finish. The wine has class and style and already drinks perfectly, though it can surely age for more than a decade. Very long but always fresh and crunchy. Fabulous! This was macerated for 12 hours and fermented in oak. Tasted in March 2019. Stepham Reinhardt 91/100