Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/etna-rosso-nerello-mascalese/a4674
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-270

    Etna Rosso - Nerello Mascalese

    Type of wine
    type of wineRood
    Country
    Grape variety
    Field blend
    Nerello Mascalese
    Region
    Ageing
    Een deel rijpt op een tank van staal/beton, een deel rijpt op eikenhouten vaten
    Vintage
    Vinification
    Kneuzen, koude inweking, vergisting in een open tanks van cement/beton met een deel van de hele trossen en het natuurlijke gist, persen
    Extra note
    Vin naturel - met max 25mg zwavel per liter

    Nerello Mascalese + 20% Nerello Capucco, Mirella Rossa, Sangiovese, Coda di Volpe | twee oude percelen in Crasa en Calderara | 650 meter hoogte | gisting in open houten vaten | malo in botti | rijping op beton | vulkanisch zand en ijzer bodem | de dagen zijn warm en de nachten redelijk koud in het groeiseizoen | pure en rijpe aanzet | rode kersensap |  kruidnagel | tijm | venkel | pepermunt | granaatappel | gul en rijpe tannine | soort Bourgogne rouge van de Etna! 

    SRC

    De naam staat voor Sandra, Rori en Chinzia, de familie en trotse eigenaren van dit prachtige wijnhuis op Sicilië, aan de voet van de Etna. Rosario ging op bezoek bij de grote artisale wijnmakers van Europa, werkte een jaar met Frank Cornelissen en richten vervolgens SRC op. 

    De vijf hectare die dit familiewijngoed bezit liggen vooral op de oude magmastromen (collata’s) van de vulkaan. De oude stokken (60-100 jaar) staan aangeplant op 700 tot 1000 meter hoogte. In de kelder worden vaten van cement,anfora en grote botti (2500l+) gebruikt om de wijn te laten vergisten en rijpen. Het eindresultaat? Diepe zuren, rijp fruit, geurende specerijen zachte en gulle tannine en een verfijnde lange afdronk! 

    Review

    2016 ‘SRC’ (Etna) Rosso – tasted May 2018. Fruit from the Contradas of Crasa and Calderara, vines c. 80 years old, planted at c. 650 metres asl. Cement only, unfiltered, unoaked, very pretty. 80% Nerello Mascalese, and the rest is made up of indigenous varieties including Nerello Cappuccio, and Mirello Rossa. Lots of cool, crunchy red fruit, blood orange, pomegranate, and silky tannins, herbal notes. Beautifully pure and bright, with energy and finesse. A very complete wine…the equivalent of a classic Barbaresco or Barolo in the Langhe! Approachable even at a young age.