Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/etna-rosso-rivaggi-nerello-mascaelese/a4533
Zoeken
min. order 75,-
v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
binnen 5 werkdagen geleverd
Code SWAT-271

Etna Rosso ‘Rivaggi‘ - Nerello Mascaelese

Type of wine
type of wineRood
Country
Grape variety
Field blend
Grenache Noir
Nerello Mascalese
Region
Ageing
Eikenhouten vat 1000L+
Vintage
Vinification
Kneuzen, vergisting in een tank van cement/beton, met de schillen en het natuurlijke gist, persen
Extra note
Vin naturel - met max 25mg zwavel per liter

80% Nerello Mascalese & 20% Grenache Noir | klein perceel nabij Randazzo en Calderara, de top cru's op de Etna | 80 jaar oude stokken | warme dagen en zeer koele nachten | vulkanisch zand als terroir | gisting op cement | malo in botti | rijping op beton | vulkanisch zand en ijzer bodem | diepe intense wijn | gul en rijp | velvet | iets spicey | subliem!

SRC

De naam staat voor Sandra, Rori en Chinzia, de familie en trotse eigenaren van dit prachtige wijnhuis op Sicilië, aan de voet van de Etna. Rosario ging op bezoek bij de grote artisale wijnmakers van Europa, werkte een jaar met Frank Cornelissen en richten vervolgens SRC op. 

De vijf hectare die dit familiewijngoed bezit liggen vooral op de oude magmastromen (collata’s) van de vulkaan. De oude stokken (60-100 jaar) staan aangeplant op 700 tot 1000 meter hoogte. In de kelder worden vaten van cement,anfora en grote botti (2500l+) gebruikt om de wijn te laten vergisten en rijpen. Het eindresultaat? Diepe zuren, rijp fruit, geurende specerijen zachte en gulle tannine en een verfijnde lange afdronk! 

Review 

2016 ‘Rivaggi’ – tasted May 2018. Fruit from Contrada da Rivaggi. 80yo vines at 950 metres asl.80% Nerello Mascalese, 20% Grenache (which is known to grow very well at high altitude). This has had 6 months in stainless steel, then 2 months in botti grandi, then back to stainless steel before bottling. Concentrated, slightly more serious versus the ‘SRC’ Rosso, with notes of dark cherry as well as red berry fruit, little cranberry notes giving it lift, and a certain richness and expansive quality on the palate. Bold yet fine tannins lend good structure and ageing potential.