Fles in kist - Ampeleia Rosso - Cabernet Franc

Cabernet Franc | Ampeleia di Sopra | 450-600 meter hoogte | perceel naast het wijnkelder | oudste stokken bij de farm | door de hoge ligging is dit een top spot voor Cabernet Franc in Toscane en de reden waarom Elisabetta Ampeleia kocht in 2002 | vergisting op cement met 20% whole bunch | rijping op botti vaten van 5000 liter en beton voor 12 maanden | daarna nog 2 jaar op fles | krachtig en puur | ronde tannine | hummus | lavendel | rozemarijn | grote wijn! | potentieel om goed te rijpen | 10+ jaar
Ampelaia
In 2002 gaat Elisabetta Foradori een joint venture aan met 2 partners, Marco en Simona, in het zuiden van Toscane. Het wijnhuis is dus getransformeerd naar een volledig biodynamisch wijngoed met enkel en alleen mediterrane druivenrassen en Cabernet Franc, die aangeplant staan op 650 meter hoogte rondom de wijnkelder en hier helemaal zijn plekje heeft gevonden! In 2004 hebben ze twee nieuwe wijngaarden aangeplant die wat lager gelegen zijn, speciaal voor de Unlitro en Kepos. Marco en Simona, die volledig de werkstijl van de Foradori’s hebben overgenomen, werken hard in de wijngaarden en de kelder laten ze vooral de natuur hun werk doen. De wijnen worden waar nodig licht gefilterd en met maximaal 20 mg zwavel gebotteld, natural wine pur sang! Prachtig luchtige en zeer fruitige wijnen, die Demeter gecertificeerd zijn, met een natuurlijk en vriendelijk karakter.