Franschhoek Semillon - Semillon

Melding ontvangen?
Dit artikel is op dit moment niet op voorraad, maar we kunnen je een e-mail sturen als hij er wel weer is.
Semillon | Franschhoek | wijngaarden aangeplant in 1942 en 1962 | Table Mountain sandstone | 15% is natuurlijk gemuteerde Semillon Gris | samen vergist | 11 maanden gerijpt in 2e en 3e jaars Franse barriques | gebrande amandel | gember | waxy
Damascene
Damascene is een samenwerking tussen wijnmaker Jean Smit en David Curl (ex eigenaar Château Gaby). Jean heeft ervaring opgedaan in Frankrijk bij Stéphane Ogier en in Zuid Afrika bij o.a. Rustenberg en Boekenhoutskloof. Op dit moment word er een nieuwe winery gebouwd in Elgin, op de farm van David. De eerdere wijnen zijn gemaakt in Somerset West en de eerste jaargang is 2018 geweest.
Voor de wijnen word gebruik gemaakt van fruit wat komt van 20 verschillende wijngaarden in de hele westkaap. De aanplant in de wijngaarden verschilt in ouderdom, maar een van de meest interessante wijngaarden is aangeplant met Semillon, uit 1942 en 1962.
Om nieuwe wijngaarden te ontdekken is er meer dan 40.000 kilometer gereden door de west kaap. De meest unieke wijngaarden zijn zo ontdekt, zoals de wijngaard in Cederberg. 1000 meter boven zeeniveau, waar geen borden de weg meer aangeven er alleen maar bergen zijn met fijnbos.
Voor alle wijnen gaat de voorkeur van Jean uit naar natuurlijke gisting, en rijping op nieuwe en gebruikte franse barriques en 1000 liter Foudre.
Review
Damascene Semillon 2019
From two Franschhoek vineyards, one planted in 1942 and the other in 1962. A complex nose with notes of fynbos, apple, naartjie, green melon, hay, wax and oatmeal while the palate has good fruit density, nicely integrated acidity and a gently savoury finish. That much more compact and balanced than the previous vintage. Christan Eedes 94/100