Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/gomariz-12-doce-treixadura/a4729
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-616

    Gomariz 12 Doce - Treixadura

    Type of wine
    type of wineZoet
    Country
    Grape variety
    Treixadura / Trajadura
    Region
    Ageing
    Staaltank sur lie
    Vintage
    Viticulture
    Vinification
    Kneuzen, persen, vergisting op staaltank met het natuurlijke gist

    Treixadura | late oogst | spätlese stijl | vergisting bij 9% alcohol onderbroken door de tempratuur te verlagen naar 5 graden en zwavel te gebruiken om de aanweizg gistculturen te stopppen | gerijpt op staaltank sur lie | gefilterd en gebottleld | 90 gram restzoet, 9 gram zuur | exotisch fruit | kruiden | vetje | mooie spanning tussen zoet en zuur 

    Coto de Gomariz

    Dit wijnhuis word gezien als een van de meest toonaangevende van de regio Galicië. Ze hebben veel werk gedaan voor het herstellen van de vallei waar zij in gelegen zijn bij de Gomariz abdij. Door de ligging, focus op inheemse druivenrassen en de zeer bijzondere ondergrond kunnen zij ontzettend sterke en bijzondere wijnen maken. Voor wit Treixadura en rood de pittige druif Sousón de baas. De witte wijnen zijn aromatisch met een beetje ondersteuning van eikenhout, daar het rood stoer en intens uitpakt met een tikje klassiek.

    Review

    The sweet white 2019 Gomariz 12 is produced with Treixadura grapes and has a lot more of everything, starting with nuance and flavors and followed by alcohol, acidity and even residual sugar. I guess the grapes were picked riper (2019 was a better overall vintage than 2018), and the result is a livelier wine, integrated and fresh, clean and expressive. A notable improvement. The parameters resemble a German Riesling: 8.9% alcohol, pH of 3.09, nine grams of acidity (tartaric) and 90 grams of sugar. 90/100 Luis Gutiérrez

    Coto de Gomariz is releasing some reds they have kept in bottle. Since 2015, the style of the reds has changed, looking for more identity and less invasive élevage and going for shorter macerations at higher temperatures and with larger barrels. They now export 50% of their production, which makes them the largest exporter in Ribeiro. They have 32 hectares of vineyards, 24 in Gomariz proper. They produce 90,000 bottles spread among 10 different labels.