Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/granato-teroldego/a4810
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-165

    Granato - Teroldego

    Type of wine
    type of wineRood
    Producer
    Country
    Grape variety
    Teroldego
    Region
    Ageing
    Eikenhouten vat 1000L+
    Vintage
    Vinification
    Kneuzen, koude inweking, vergisting in een open tanks van cement/beton met een deel van de hele trossen en het natuurlijke gist, persen
    Extra note
    Vin naturel - met max 25mg zwavel per liter

    Teroldego | single vineyard | plateau 4 ha pergola getraind | aangeplant tussen 1938 & 1956 | Granato vernoemd naar een granaatappel | de meeste traditionele stijl Teroldego op het wijngoed | rijpt voor 18 maanden op oude eikenhouten vaten | aan de jonge kant, op dronk 2020 - 2040 | 2016 was de 30e botteling van Granato door Elisabetta | super intens rood fruit | wilde kruiden | fijne tannine | diepe zuren | velvet | decanteren aanbevolen! 

    Foradori

    Elisabetta Foradori de 'grande dame' van de Italiaanse 'vino naturali' leid haar familie wijngoed in de Italiaanse Dolomiti naar grote hoogte. Zij en haar overleden man Rainer Zierock 'redden' de blauwe Tereldogo druif van de ondergang. In haar Granato wijngaard vinden we nog oerklonen van deze spannende blauwe druif. Rond 2013 maken haar zonen Theo en Emilio hun intreden in het bedrijf en in 2018 doed ze zelf een stap terug en mag de nieuwe generatie hun gang gaan. Vanaf de oogst van 2016 proef je de invloed van Emilio als wijnmaker terug!  Na 35 jaar hard werken stort Elisabetta zich op een nieuw project, ze gaat kaas maken van de melk van haar eigen acht koeien. 

    Review

    Minty herbs and camphor give way to black currants and savory spices, as the 2019 Teroldego Granato blossoms in the glass. This is polished and elegant with a deep inner spiciness and depths of dark red fruits. Cooling acids and minerals help to lift the expression, holding the 2019’s power in reserve, and creating a youthful yet totally harmonious expression. While structured and built for the long term, I recommend checking in on at least one bottle to enjoy the intensity of its primary fruit. This is an undeniably classic Granato in the making. In 2019, the Foradori family used 30% whole-cluster fruit while fermenting the Granato. 96/100 Eric Guido