Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/grillat-crianza-monastrell-garnacha/a5047
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd
  Code SWAT-686

  Grillat Crianza - Monastrell & Garnacha - Utiel

  Type of wine
  type of wineRood
  Producer
  Country
  Grape variety
  Grenache Noir
  Monastrell
  Ageing
  Eikenhout barrique 225-350L, deels nieuw eikenhout en deels 2e & 3e fill
  Vintage
  Viticulture
  Vinification
  Kneuzen, schilweking, persen, vergisting in deels een eikenhouten vat en deels staaltank met het natuurlijke gist

  Monastrell en Grenache (20%) | rijping op Frans en Amerikaans eiken | rijpe stijl | yuicy | vlezig | vriendelijk | zwoel | iets koelen

  Deze wijn is een samenwerking van Javi en Smaragd Wijnen van wijngaarden in Utiel-Requena. Wij waren al een tijd opzoek naar een moderne stijl Monastrell met mooie houtinvloed. Dat was niet makkelijk te vinden met onze ideeën en smaak, maar gelukkig kon Javi ons helpen. Coming soon!

  Javi Revert

  New wave Spanje! Javi is gevestigd in het achterland van Valencia, Tossal de Angel. Waar de bodem kalkrijk is en waar de grote coöperaties heersen voor bulkwijn met hoge alcoholpercentages op het laaggelegen gebied. Javi heeft met zijn ervaring een paar percelen uitgekozen uit de oude familie vallei (fruit werd verkocht). De vallei ligt op een noord helling, redelijk hoog (650 m) en bestaat uit kalkrijke bodems. Hij werkt er volledig biodynamisch om het maximale uit de mediterrane druivenrassen te zoals: Tortosí, Trepadell, Malvasía, Merseguera, Verdil en Arcos te halen. Ook plant hij hoog gelegen op de helling een nieuwe terraswijngaard aan met Grenache noir en Arcos. Daarnaast een project met zijn goede vriend Victor Marquez in Utiel-Requena waar ze van twee percelen heerlijke pure rode sappige wijnen maken met een mediterrane touch!