Hoë-Steen - Chenin Blanc

Melding ontvangen?
Dit artikel is op dit moment niet op voorraad, maar we kunnen je een e-mail sturen als hij er wel weer is.
Chenin Blanc | single vineyard | geplant in 1968 | diepe, rode ijzerhoudende klei | paar stokken ontdekt van Cape Riesling (Crouchen Blanc), False Pedro (Galego Dourado), Palomino, Sémillon en Clairette Blanche in de wijngaard | vergist en gerijpt op gebruikte eikenhouten vaten van 500 liter | 2051 flessen gemaakt | gelaagd | honing | perzik | wilde bloemen | anijs | grip | acacia | levendige zuren | enorme potentie | in de jeugd zeker decanteren
David & Nadia
Een absoluut dreamteam uit Swartland. Tussen al het ‘geweld’ van de sterren uit Swartland voegen David en Nadia zich gemakkelijk door vooral lekker zichzelf te blijven. De inmiddels opgebouwde ervaring resulteert in veel gezochte wijnen die de hele wereld over gaan. Ze zijn helemaal gesetteld op hun Paardebosch farm en de compacte kelder. De focus ligt nog altijd op pure wijnen die zonder opsmuk gemaakt worden met respect voor natuur en mens. Er wordt geoogst van zowel eigen wijngaarden als die van andere boeren en overal wordt biologisch gewerkt met bio-dynamische invloeden. In een adem te noemen met de top van de Kaap waar de wijnwereld écht swingt nu. Tim Atkins MW zijn South-Africa Report: 'First Growth', 2020 Young Winemaker(s) of the Year en meerdere malen Wine of the Year met verschillende wijnen. Er lijkt geen maat te staan op het succes van dit fijne duo.
Review
Grapes from a 1968 vineyard planted on deep iron-rich clay. Honeysuckle, peach, lemon and some leesy complexity on the nose while the palate shows dense fruit matched by bright acidity before a savoury finish. As ever, this is the broadest of the Single Vineyard releases and absolutely packed with flavour. Christian Eedes Winemag 95/100
Hoë-Steen is a cooler, south-facing site on red, iron-rich clay soils that's generally picked last at the winery. Planted in 1968 with 2% Palomino and Crouchen Blanc, it's one of the Cape's most intense Chenin Blancs. Dense, layered and structured, the 2021 has aniseed and wild flower aromas, lots of grip, focus and extract and a palate of acacia honey, waxed lemons and wet stones. 2024-30. Tim Atkin MW 96/100