Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/howard-john-grenache-syrah-cinsault-carignan/a4748
Zoeken
min. order 75,-
v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
binnen 5 werkdagen geleverd
Code SWAT-752

Howard John - Grenache, Syrah, CInsault & Carignan

Type of wine
type of wineRood
Grape variety
Cinsault / Cinsaut
Grenache Noir
Ageing
Eikenhout foudré 500L+
Vintage
Vinification
Kneuzen, vergisting in een tank van cement/beton, met de schillen en het natuurlijke gist, persen

Grenache 43% (Swartland), Cinsault 32% (Darling), Syrah 14% (Swartland) & Carignan 11% (Wellington) | alles dry farmed bush vines | rijping 10 maanden in oude vaten | Puur rood | diepe smaken | stijl Gredos 

Franco Lourens

Onze jongste aanwinst Franco Lourens debuteert met zijn eigen label Lourens Family Wines met de oogst van 2017. Franco is inmiddels al vijf jaar de wijnmaker bij Chris Alheit bouwt langzaam aan zijn eigen project. Na de oogst van 2020 stopt hij in April bij Alheit om zich volledig te focussen op zijn eigen wijnen. Na een zoektocht en proeverij met een aantal producenten waren we snel overtuigd! Franco is ‘the new rising star’ in de Zuid-Afrikaanse wine scene. 

Franco koopt zijn druiven in op verschillende plekken in de westkaap maar de focus ligt op Contermanskloof en Piekenierskloof. Hier heeft hij langdurige contracten afgesloten met de eigenaren van de wijngaarden, dit doen overigens veel wijnmakers omdat de farms vrij groot zijn en je niet een klein stukje kan kopen. Franco zijn talent spreekt in de wijnen, ze spetteren van zuiverheid en zijn gevoel voor het vergist met eikenhout geven de wijnen een fraaie touch. De witte wijnen hebben in de neus een bepaalde reductie die ik ook graag vind in witte Jura’s en Bourgognes. 

De labels zijn een hommage aan zijn vader en vrouw die hem gesteund hebben de stap te zetten naar zijn eigen project. De Chenin Blanc Skuinskap is een single vineyard van het allerhoogste niveau!

Review

Lourens Family Wines Howard John 2018. Western Cape (12%) 

Named after Franco Lourens' dad, whose image appears on the label, Howard John is a separately fermented blend of mostly Grenache with 57% divided between Cinsault, Syrah and Carignan. Dry farmed and fermented with a high proportion of whole bunches, it's pale, savoury and spicy with racy red cherry and pomegranate fruit. 2021-25  92/100 Tim Atkin MW