Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/j-j-spaetburgunder-no-3-spaetburgunder/a4619
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd
  Code SWAT-003

  J.J. Spätburgunder (No.3) - Spätburgunder

  Type of wine
  type of wineRood
  Producer
  Country
  Grape variety
  Pinot Noir
  Region
  Ageing
  Eikenhouten vat 1000L+
  Vintage
  Viticulture
  Vinification
  Kneuzen, koude inweking, vergisting in een open houten vat met een deel van de hele trossen en het natuurlijke gist, persen

  Pinot Noir | selectie van slate terrassen | gerijpt en vergist op grote houten vaten | braam | kersen | spicy | rood fruit | fris met energy 

  Er zijn afgelopen week 2 pallets binnenkomen, de flessen zijn door het water beschadigd geraakt. Wij hebben toegezegd dat we de flessen gaan verkopen om ze voor een deel uit de brand te helpen.  De flessen zijn omgepakt in nieuwe dozen maar de etiketten zijn door het water beschadigd geraakt.

  J.J. Adeneuer

  De Ahr, een gebied met een rijke historie van wijnbouw, bekend van de idyllische dorpjes, steile rotspartijen en prachtige natuur. Het wijngoed JJ Adeneuer stamt uit de 16e eeuw, maar toch pas sinds de jaren ’80 word hier Spätburgunder van wereldklasse gemaakt. Het kleinste wijnbouwgebied, wat in totaal 560 hectare telt, van Duitsland laat in deze regio echt van zich spreken. Wat een kwaliteit!

   Het was Napoleon die bepaalde dat Pinot Noir in dit gebied aangeplant mocht worden. Dit besloot hij omdat de Mosel te dichtbij het fameuze Bourgogne in Frankrijk ligt. Er was maar een plek waar de beste Pinot Noir vandaan kwam en dat is Frankrijk, volgens Napoleon, maar de toekomst bewijst dat in de Ahr top Pinot Noir wordt gemaakt!

  In de jaren ’80 begint Marc Adeneuer naam te maken, door een samenwerking aan te gaan met gerenommeerde wijnhuizen Mayer-Nakel en Stodden zorgen zij dat de regio echt op de kaart komt te staan met Spätburgunders van grote klasse en finesse.