Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/kroon-monopole-pinot-noir/a4669
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd
  Code SWAT-730

  Kroon Monopole - Pinot Noir

  Type of wine
  type of wineRood
  Producer
  Grape variety
  Pinot Noir
  Region
  Ageing
  Eikenhouten 500L+, deels nieuw eikenhout en deels 2e & 3e fill
  Vintage
  Vinification
  Kneuzen, koude inweking, vergisting in een open tanks van cement/beton met een deel van de hele trossen en het natuurlijke gist, persen

  Kroon perceel | zandsteen en koffieklip terroir | Een klein stukje van dit perceel is beplant met Pinot Noir | 2 beste vaten van de 5 vaten van 500 liter wijn | heerlijke pure en verfijnde Pinot Noir | lichte kleur | barstens vol fruit | rijping op eikenhout | Cool climate pinot!
   
  Twee percelen zijn altijd speciaal bij het proeven van de barrels in de kelder. Voor mij springt het Kroon perceel van zandsteen en koffieklip terroir er altijd uit. Een klein stukje van dit perceel is beplant met Pinot Noir en dat geeft maximaal 5 vaten van 500 liter wijn. Na veel aandringen is Andrew overtuigd, de wijngaard is volwassen genoeg en hij besluit met zijn wijnmaker Werner twee van zijn beste vaten, in 2017, te blenden en op de markt te brengen als een Monopole wijn.
   
  Ik kon de wijn als eerste proeven en was zeer onder de indruk. Niet alleen ik, gelukkig, een aantal journalisten gaven de Kroon 2017 Pinot Noir forse punten. Het is een heerlijke pure en verfijnde Pinot Noir en ondanks zijn lichte kleur een wijn barstens vol fruit en de rijping op eikenhout geeft de wijn een extra zetje in de rug! In blindproeverijen vraag ik me af of deze wijn opvalt tussen fraaie bourgogne wijnen! Cool climate pinot!
   

  Review

  One of two new, limited release Pinots from Andrew Gunn and the team at Iona, this is sourced from sandstone and ferricrete soils and is a bigger, bolder, denser wine than Kloof. Aromatic and intense, it has ne tannins, stony complexity and layers of cherry and summer berry fruit. The 18% new wood is very well integrated. 2020-27  94/100 Tim Atkin