Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/l-d-ange-vdf-sauvignon-blanc/a4634
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd
  Code SWAT-301

  L d‘Ange VDF - Sauvignon Blanc

  Type of wine
  type of wineWit
  Country
  Grape variety
  Sauvignon Blanc
  Ageing
  Botti / Big Oak 2500L+
  Vintage
  Vinification
  Whole bunch press, zonder koude settling start de gisting op staaltank met het natuurlijke gist

  Sauvignon Blanc | perceel gelegen nabij het wijngoed in Tracy sur Loire | oude stokken Sauvignon blanc | terroir met dikke klei met stukken kalk en mergel in de toplaag met her en der wat silex | vergisting en rijping op houten vaten voor meer dan 18 maanden | botteling zonder toevoeging van zwavel | de 2017 kraakt van zuiverheid en energie aan alle kanten | Bain op fullspeed 

  2017 een droomjaar na ontzettend lastig en stressvol 2016 met veel tegenslagen. Het werk van een BD boer kan soms frusterend zijn en ook nog eens halfvolle kelder opleveren. Meer dan ooit heeft hij de lijn van zuiverheid, finesse, rijpheid, zuren te pakken. Je proeft hier door Bain de gewenste aroma's van munt, sinaasappel, mandarijn, basilicum! Misschien wel de beste/mooiste VDF wijn langs de Loire gemaakt! 

  Alexandre Bain

  Als iemand een echte Artisan is, dan is Alexandre dat wel! Hij bezit ongeveer elf hectare, waarin hij zeven wijnen maakt, in de appelatie Pouilly-Fumé. Het kenmerk van Alexandre zijn wijnen is de relatief late pluk die hij handhaaft, waardoor ze rijper en geler zijn dan de andere wijnen uit deze regio. Dit heeft geleid tot een conflict met de Appelatie en bottelt hij de wijnen als Vin de France, dit geeft hem meer vrijheid om meer zijn eigen stijl van wijn maken aan te houden. Op het land wordt er geploegd met paarden is zijn streven de natuur in balans te houden. Dit zorgt uiteindelijk voor een prachtig eindresultaat: rijpe, rijke sauvignon blanc’s, iets wat je niet verwacht uit deze klassieke appelation!