La Comarcal Delmoro Tinto - Garnacha, Bobal & Syrah

Grenache, Bobal & Syrah | terroir van kalkrijke kleigrond | vergist op staaltank | rijping in staaltank en betonnen tank | 70% ontsteelt, 30% whole bunch | fruitbom | puur sap | aards | drop | kersen | wilde kruiden | goede vulling en zachte tannine
La Comarcal
Comarcal oftewel Lokaal. Dat is precies wat de wijnen zijn. Een goede referentie van waar ze vandaan komen en gemaakt door de juiste twee mannen die de regio goed kennen. Er kwam net voor de kerst een e-mail met leuk nieuws. Comarcal wordt uitgebreid en staat nu los van Javi Revert's eigen wijnen en label. Fris design, wijngaarden met een verhaal en de ongekend fijne stijl van Javi maken deze wijnen een hele goede combi tussen prijs en kwaliteit. Delmoro groeit iets, in kwaliteit alleen maar, en Lafont komt nu ook vanuit een nieuwe 2.5 ha. grote wijngaard waardoor er meer karakter is gegarandeerd. En we krijgen de nieuwste Grillat. Een vertolking van kalkrijk zand en een pure manier van wijnmaken op beton. De houtrijping verdwijnt hier maar het plezier zeker niet! Vanaf maart 2023!
Review:
The village red 2019 Delmoro was produced with grapes from 15- to 50-year-old vines from Venta del Moro, mostly Garnacha and 15% Syrah from limestone-rich soils fermented separately in stainless steel with indigenous yeasts and 40% full clusters and aged separately for five months. It's fruit-driven and aromatic. They harvested a little earlier and produced a lighter wine, easier to drink, light and fresh, very approachable. 12,000 bottles produced. It was bottled in July 2020. 90+/100 Luis Gutiérrez