Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/langhe-rosso-bricco-del-drago-dolcetto-nebbiolo/a5094
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-255

    Langhe Rosso ‘Bricco del Drago‘ - Dolcetto & Nebbiolo

    Type of wine
    type of wineRood
    Producer
    Country
    Grape variety
    Dolcetto
    Nebbiolo
    Ageing
    Eikenhout foudre 500L+
    Vintage
    Vinification
    Kneuzen, schilweking, persen, vergisting op staaltank met het natuurlijke gist
    Niet op voorraad

    Melding ontvangen?

    Dit artikel is op dit moment niet op voorraad, maar we kunnen je een e-mail sturen als hij er wel weer is.

    Dolcetto (85%) & Nebbiolo (15%) | hart van Bricco del Drago wijngaarden | de druiven worden los van elkaar gevinifieerd | na blenden rijping voor minimaal een jaar in eikenhouten vaten | geur en sap van Dolcetto, structuur en finesse van Nebbiolo | wat meer klassiek | kan nog rijpen | zogenaamde Super Table Wine gemaakt sinds '69 | rood en zwart fruit | tabak | kruiden | elegant | pruim | iets aards | koffie | bittere chocolade | fijne tannine

    Colla

    Een super fijn huis gebouwd op de ‘legacy’ van Beppe Colla verdeeld over vier bijzondere percelen in de Langhe regio. Het werk in de wijngaard is biologisch met biodynamisch invloed. En dat gaat zeer voorspoedig aangezien de druivenstokken bij elkaar staan op de vier verschillende percelen. Het idee van Beppe Colla is het creëren van een landgoed waar naast druivenstokken ook plek is voor diversiteit. 
    Er is de wijngaard Cascine Drago gelegen tussen Barbaresco en Barolo in San Rocco Seno d'Elvio di Alba. In de Bricco del Drago wijngaarden vinden we naast Nebbiolo, Dolcetto en Barbera ook Riesling en Pinot Noir. Dan is er Tenuta Roncaglie met een waanzinnig goed perceel in de top MGA Roncaglie in Barbaresco. Roncaglie betekend in het Latijns iets van “steile weg”. Het perceel van 13 ha is voor 8 ha beplant met Nebbiolo op het befaamde Santa Agatha Mergel van de Langhe. En dan uit de befaamde maar ook immens grote Bussia cru (300+ha) een prachtig Barolo uit de sub-cru Dardi la Rose (tussen Romirasco en Cicala in van Aldo Conterno ingelegen). Sinds 1961 maakte Beppe Colla hier een Barolo van de 6 ha (in totaal 8ha groot) en was de eerste in de regio om een sub-cru te vermelden.