Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/las-uvas-de-la-ira-garnacha/a4774
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-590

    Las Uvas de la Ira - Garnacha

    Type of wine
    type of wineRood
    Producer
    Country
    Grape variety
    Grenache Noir
    Ageing
    Eikenhouten vat 1000L+
    Vintage
    Vinification
    Vergisting van de hele trossen met een deel van de steeltjes in een grote eikenhout vat met regelmatig pigéage zonder het kneuzen van de druiven met het natuurlijke gist, persen
    Extra note
    Vin naturel - met max 25mg zwavel per liter

    Garnacha | vijf percelen op graniet bij El Real de Sant Vicente, 750 meter hoogte | bush vines dry farmed 60+ jaar | vergist voor 30-60 dagen whole bunch in een open eikenhout vat | na een aantal dagen wordt er een stalen frame in het vat gehangen om de 'hoed' in het midden van het vat de duwen, geen pump-overs of pigeage | rijping voor 10 maanden op oude eikenhout foudre's van 1000-4000 liter | diepe intense wijn | lavendel | pure expressie van Garnacha | zachte tannine | enorme potentie tot rijpen

    Dani Landi

    Een van onze all time favourites! In het prachtige Gredos gebergte maakt Dani van 60 jaar oude druivenstokken een Pinot Noir-achtige stijl van Grenache. Hij heeft oude wijngaarden weer tot leven gewekt in een gebied wat totaal verlaten was en precies deze wijngaarden behoren nu tot de basis voor de beste rode wijnen uit Spanje van dit moment. In de kelder wordt alles handmatig gedaan en met respect voor de natuur en herkomst prachtige, pure rode wijn gemaakt.

    Review

    The village red from El Real De San Vicente 2019 Las Uvas de la Ira was already bottled by the time I tasted it in November 2020. This comes from the same five vineyards that range from 40 to 65 years of age and are planted at around 750 meters in altitude on sandy granite soils with lots of silt. The whole clusters fermented separately with indigenous yeasts—one-third with a soft and long maceration (for backbone and length), one-third with a short maceration (for fragrance) and one-third with only half of the skins (or double the juice) for juiciness—and the wines the matured for 10 months in oak vats varying in size from 1,500 to 4,000 liters. These grapes were picked before the rain, and the grapes were not as small as in other villages, so the wine is not as concentrated and tannic as others. There is a high-pitched herbal note here that I'd associate with cooler years; the wine is stony and austere, with a notable absence of heat. This is remarkably fresh and balanced. A triumph over the conditions of the year. 10,649 bottles produced. It was bottled in August 2020. Luis Gutierrez 92+/100

    Some of the Comando G wines, produced in the same place and in exactly the same way, come from vineyards that were owned or worked by Daniel Gomez Jiménez-Landi when he worked at his family winery, and the wines are marketed separately under the Dani Landi (how people refer him) label. As with some of their other wines, I tasted the whole range of 2018s and some 2019s in November 2020.