Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/lezer-teroldego/a4581
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-161

    Lezèr - Teroldego

    Type of wine
    type of wineRood
    Producer
    Country
    Grape variety
    Teroldego
    Region
    Ageing
    Tank van beton / cement
    Vintage
    Vinification
    Vergisting van een deel van de hele trossen met een deel van de steeltjes in een afgesloten tank (Carbonique) met de natuurlijke gisten, persen
    Niet beschikbaar

    Teroldego | 24 uur schilcontact en daarna geperst | vergist op betonnen tanks | lichte paarse kleur | Unlitro stijl | super puur en sappig | bessen | cassis | aromatisch | zacht | Lezér betekent 'ligth' in de Dolomitiaans | een zomerse lichte rode wijn 

    De eerste jaargang van Lezèr was 2017, in dat jaar was er enorme hagelschade. Toen is er beslist om met een blend van meerdere jaagangen een 'nouveau' stijl wijn te maken van Teroldego. Dit was een enorm succes en er is voor gekozen om deze wijn te blijven maken!

    Foradori

    Elisabetta Foradori de 'grande dame' van de Italiaanse 'vino naturali' leid haar familie wijngoed in de Italiaanse Dolomiti naar grote hoogte. Zij en haar overleden man Rainer Zierock 'redden' de blauwe Tereldogo druif van de ondergang. In haar Granato wijngaard vinden we nog oerklonen van deze spannende blauwe druif. Rond 2013 maken haar zonen Theo en Emilio hun intreden in het bedrijf en in 2018 doed ze zelf een stap terug en mag de nieuwe generatie hun gang gaan. Vanaf de oogst van 2016 proef je de invloed van Emilio als wijnmaker terug!  Na 35 jaar hard werken stort Elisabetta zich op een nieuw project, ze gaat kaas maken van de melk van haar eigen acht koeien. 

    Review

    Here's a fun new wine from Foradori that offers unbelievable value. The 2019 Rosso Lezèr is a charming and delicate expression of Trentino's Teroldego. It opens to a bright ruby color with plenty of inner gloss and shine. The fruit is lifted by cassis, wild strawberry, blue flower and a pretty touch of bitter almond. It hits the palate with beautiful silkiness. The idea for Lezèr came in 2017 when hail storms destroyed much of the fruit, and some intact clusters were fermented apart to make this wine. The idea was repeated in future vintages. Lezèr sees a very brief skin maceration of about 24 hours and some full cluster is used depending on the year. This is a sensational wine, with a fruit-forward and easy disposition presented with understated elegance. 93/100 Monica Larner