Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/lezer-teroldego/a4581
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-161

    Lezèr - Teroldego

    Type of wine
    type of wineRood
    Producer
    Country
    Grape variety
    Teroldego
    Region
    Ageing
    Tank van beton / cement
    Vintage
    Vinification
    Vergisting van een deel van de hele trossen met een deel van de steeltjes in een afgesloten tank (Carbonique) met de natuurlijke gisten, persen

    Teroldego | 24 uur schilcontact en daarna geperst | vergist op betonnen tanks | lichte paarse kleur | Unlitro stijl | super puur en sappig | bessen | cassis | aromatisch | zacht | Lezèr betekent 'light' | een zomerse lichte rode wijn 

    De eerste jaargang van Lezèr was 2017, in dat jaar was er enorme hagelschade. Toen is er beslist om met een blend van meerdere jaagangen een 'nouveau' stijl wijn te maken van Teroldego. Dit was een enorm succes en er is voor gekozen om deze wijn te blijven maken!

    Foradori

    Elisabetta Foradori de 'grande dame' van de Italiaanse 'vino naturali' leid haar familie wijngoed in de Italiaanse Dolomiti naar grote hoogte. Zij en haar overleden man Rainer Zierock 'redden' de blauwe Tereldogo druif van de ondergang. In haar Granato wijngaard vinden we nog oerklonen van deze spannende blauwe druif. Rond 2013 maken haar zonen Theo en Emilio hun intreden in het bedrijf en in 2018 doed ze zelf een stap terug en mag de nieuwe generatie hun gang gaan. Vanaf de oogst van 2016 proef je de invloed van Emilio als wijnmaker terug!  Na 35 jaar hard werken stort Elisabetta zich op een nieuw project, ze gaat kaas maken van de melk van haar eigen acht koeien. 

    Review

    A wild mix of strawberries, cloves and smoky crushed stone wafts up from the 2020 Rosso Lezer. This is round yet full of energy, with pretty ripe red berries, rosy inner florals and juicy acids that create a jovial expression. It tapers off dry yet refreshing and leaves a nuance of sweet spice. You’ll be hard-pressed to stop at just one glass. The Rosso Lezer is 85% Teroldego and 15% Lagrein, and it’s refined completely in concrete for four to five months 90/100 Eric Guido