Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/lindie-carien-verdelho-chenin-clairette-roussanne-en/a4763
Zoeken
min. order 75,-
v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
binnen 5 werkdagen geleverd
Code SWAT-750

Lindie Carien - Verdelho, Chenin, Clairette, Roussanne en

Type of wine
type of wineWit
Grape variety
Chenin Blanc
Clairette
Grenache Blanc
Roussanne
Verdelho
Ageing
Eikenhout foudré 500L+
Vintage
Vinification
Whole bunch press, zonder koude settling start de gisting op eikenhout met het natuurlijke gist
Niet beschikbaar

Een zeldzame verfijnde witte blend uit Zuid-Afrika van rising star Franco Lourens | fruit geselecteerd van bush vines wijngaarden in de Westkaap | pure en precies maar toch volume en power in zijn wijnen. 

Franco Lourens

Onze jongste aanwinst Franco Lourens debuteert met zijn eigen label Lourens Family Wines met de oogst van 2017. Franco is inmiddels al vijf jaar de wijnmaker bij Chris Alheit bouwt langzaam aan zijn eigen project. Na de oogst van 2020 stopt hij in April bij Alheit om zich volledig te focussen op zijn eigen wijnen. Na een zoektocht en proeverij met een aantal producenten waren we snel overtuigd! Franco is ‘the new rising star’ in de Zuid-Afrikaanse wine scene. 

Franco koopt zijn druiven in op verschillende plekken in de westkaap maar de focus ligt op Contermanskloof en Piekenierskloof. Hier heeft hij langdurige contracten afgesloten met de eigenaren van de wijngaarden, dit doen overigens veel wijnmakers omdat de farms vrij groot zijn en je niet een klein stukje kan kopen. Franco zijn talent spreekt in de wijnen, ze spetteren van zuiverheid en zijn gevoel voor het vergist met eikenhout geven de wijnen een fraaie touch. De witte wijnen hebben in de neus een bepaalde reductie die ik ook graag vind in witte Jura’s en Bourgognes. 

De labels zijn een hommage aan zijn vader en vrouw die hem gesteund hebben de stap te zetten naar zijn eigen project. De Chenin Blanc Skuinskap is een single vineyard van het allerhoogste niveau!  

Review

'Keeping it in the family, Franco Lourens has named this stunning white blend after his wife. Lucky woman. It’s a cuvée of Verdelho, Chenin Blanc, Grenache Blanc, Roussanne and Clairette Blanche, showing a light touch with oak, flavours of citrus fruit, green apple, wild herbs and wet stone and a long, balanced finish. 2018-23.' – Tim Atkin MW, SA Special Report 2018, 95/100 

Lourens Family Wines Lindi Carien 2018. Western Cape (13%). Now striding into its fourth vintage, Lindi Carien is a superb white blend from Alheit Vineyards' assistant winemaker Franco Lourens. Combining Chenin Blanc with 54% Verdelho, Grenache Blanc and Roussanne, it's a focused, herbal, layered cuvée with subtle oak, some skin tannins and an incredibly focused, refreshing finish. 2020-24 95/100 Tim Atkin MW