Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/lindie-carien-verdelho-chenin-clairette-roussanne-en/a4763
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd
  Code SWAT-750

  Lindi Carien - Verdelho, Chenin, Clairette, Roussanne en

  Type of wine
  type of wineWit
  Grape variety
  Chenin Blanc
  Clairette
  Grenache Blanc
  Roussanne
  Verdelho
  Ageing
  Eikenhout foudre 500L+
  Vintage
  Vinification
  Whole bunch press, zonder koude settling start de gisting op eikenhout met het natuurlijke gist

  Chenin Blanc 50% (Swartland en Piekenierskloof), Verdelho 42% (Stellenbosch), Grenache Blanc 8% (Stellenbosch) | fruit geselecteerd van bush vines wijngaarden in de Westkaap | whole bunch press | behalve voor de Grenache Blanc, 5 dagen schilweking | vergist voor 9 maanden in oude eikenhout vaten | pure en precies maar toch volume en power in zijn wijnen | veel grip en structuur | energie | kleine maar zeer spannende reductie in de neus! 

  Franco Lourens

  Franco Lourens debuteert met zijn eigen label Lourens Family Wines met de oogst van 2017. Franco is inmiddels al vijf jaar de wijnmaker bij Chris Alheit en bouwt langzaam aan zijn eigen project. Na de oogst van 2020 stopt hij in April bij Alheit om zich volledig te focussen op zijn eigen wijnen. Na een zoektocht en proeverij met een aantal producenten waren we snel overtuigd! Franco is ‘the new rising star’ in de Zuid-Afrikaanse wine scene. 

  Franco koopt zijn druiven in op verschillende plekken in de westkaap maar de focus ligt op Contermanskloof en Piekenierskloof. Hier heeft hij langdurige contracten afgesloten met de eigenaren van de wijngaarden, dit doen overigens veel wijnmakers omdat de farms vrij groot zijn en je niet een klein stukje kan kopen. Franco zijn talent spreekt in de wijnen, ze spetteren van zuiverheid en zijn gevoel voor het vergist met eikenhout geven de wijnen een fraaie touch. De rijping van de wijnen gebeurt op oude houten vaten en potten van klei. Wij herkennen de finesse en de pure zuren die wij ook proeven in de wijnen van Chris Alheit. De witte wijnen hebben in de neus een bepaalde reductie die wij ook graag vinden in witte Jura’s en Bourgognes.  

  Review

  50% Chenin Blanc, 42% Verdelho and 8% Grenache Blanc. Roussanne has been dropped from the mix this year while some of the Chenin Blanc is from the Piekenierskloof Skuinskap vineyard – Lourens opting not to release this as a standalone wine as he felt he left picking too late.

  Pretty and enticing aromatics of pear, peach, citrus plus hints of potpourri and dried herbs and a little flinty reduction while the palate has a dense core of fruit and comes across as entirely seamless. This is establishing itself as one of the best Cape White Blends around. 95/100 Christan Edes