Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/low-profile-syrah-trincadeira-mourvedre-touriga/a4791
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd
  Code SWAT-761

  Low Profile - Syrah, Trincadeira, Mourvedre & Touriga

  Type of wine
  type of wineRood
  Producer
  Grape variety
  Mourvèdre
  Syrah
  Touriga Nacional
  Trincadeira
  Region
  Ageing
  Eikenhout foudre 500L+
  Vintage
  Vinification
  Kneuzen, koude inweking en vervolgens de vergisting in open tanks van eikenhout met het natuurlijke gist, persen

  Een rode blend die jaarlijks wisselt van samenstelling, een soort 2e wijn van het huis van deels nieuwe aanplant | Syrah 50% met Trincadeira, Touriga Nacional en Mourvedre | 6-7 jaar oude stokken | 18 maanden in oud Frans eiken | niet geklaard | niet gefilterd | super juicy en puur | dik rijp fruit | mooie zuren | evt iets koelen bij serveren 

  Sijnn 

  Een verbluffende plek om een winery te starten. David en Rita Trafford komen tijdens hun wandeltocht langs de Breerivier (50 km ten zuiden van Swellendam). Het terroir van pudding rocks en unieke klimaat doen ze besluiten de 125 ha grond te kopen en in 2004 de eerste druivenstokken te planten. In de eerste jaren worden de wijnen gemaakt in Stellenbosch maar vanaf 2016 in de piepkleine nieuwe winery opgetrokken uit natuurlijke materialen in de regio. 

  In 2014 is Charla Bosman als wijnmaker aangetrokken en zet ze stap voor stap het bedrijf naar eigen hand. De wijngaarden zijn beplant met Chenin, Roussanne en Viognier voor wit en qua rood ligt de focus op Syrah, Touriga Nacional, Mourvedre en Trincadeira. In 2018 zijn begonnen met een twee ronde van aanplanten met nieuwe rassen als: Assyrtiko, Petit Manseng, Grenache Blanc, Tempranillo en Grenache noir.
  ​De wijnen zijn mediterraan, veel vulling en volume in de smaak. In de kelder waar nauwelijks stroom is gaat alles met de hand en vertrouwd Charla op de kracht van de wijngaarden en probeert zo min mogelijk invloed uit te oefenen. ‘The Only 1th growth of Malgas’ zegt het bord aan de weg, en dat is niet ze gek als er in 60 km omtrek geen andere winery te vinden is.

  Review

  Sijnn Low Profile 2017. Malgas (14%). Called Low Profile because it's Sijnn's second wine, this is a barrel selection of predominantly Shiraz with Mourvèdre, Touriga Nacional and Trincadeira. For fans of Dão reds and Crozes- Hermitage, this is somewhere between the two in style with violet and liquorice aromas and juicy, supple blackberry and red berry fruit. 2020-25 - Tim Atkin MW