Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/magnum-elpidios-grenache-carignan-syrah-cinsault/a5188
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-746-MGN

    Magnum Elpidios- Grenache, Carignan, Syrah & Cinsault

    Type of wine
    type of wineRood
    Producer
    Grape variety
    Carignan
    Cinsault / Cinsaut
    Grenache Noir
    Syrah
    Region
    Ageing
    Eikenhout foudre 500L+
    Vintage
    Vinification
    Kneuzen, schilweking, persen, vergisting in een mix van staaltank, hout en cement met het natuurlijke gist

    38% Grenache Noir, 36% Syrah, 10% Cinsaut, 9% Carignan & 7% Pinotage | 12 verschillende wijngaarden | graniet, schist, klei en ijzer | 50% whole bunch press | deel van Grenache en Syrah vergist en rijpt in beton | de rest in oud neutraal 500L Frans eiken | Pinotage in oude 4100L foudre | mediterraans | mint | fynbos | aards | kruid | rozenblad | earl grey | sappig | fijne grip | witte peper

    David & Nadia 

    Een absoluut dreamteam uit Swartland. Tussen al het ‘geweld’ van de sterren uit Swartland voegen David en Nadia zich gemakkelijk door vooral lekker zichzelf te blijven. De inmiddels opgebouwde ervaring resulteert in veel gezochte wijnen die de hele wereld over gaan. Ze zijn helemaal gesetteld op hun Paardebosch farm en de compacte kelder. De focus ligt nog altijd op pure wijnen die zonder opsmuk gemaakt worden met respect voor natuur en mens. Er wordt geoogst van zowel eigen wijngaarden als die van andere boeren en overal wordt biologisch gewerkt met bio-dynamische invloeden. In een adem te noemen met de top van de Kaap waar de wijnwereld écht swingt nu. Tim Atkins MW zijn South-Africa Report: 'First Growth', 2020 Young Winemaker(s) of the Year en meerdere malen Wine of the Year met verschillende wijnen. Er lijkt geen maat te staan op het succes van dit fijne duo. 

    Review

    Elpidios is an attractive, seamlessly judged cuvée of mostly Grenache with 62% Syrah, Cinsault, Carignan and Pinotage, creating a Cape-meets-the-Mediterranean feel. Fermented with 50% whole bunches, it has enticing Turkish Delight and potpourri aromas, goji berry and tobacco leaf flavours and savoury, sinewy tannins. 2023-28. Tim Atkin MW 92/100